Yerel Haberler - 22.04.2026 - 0:00
ANTALYA – BHA
Antalya’da düzenlenen 17. YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nda Ankara rüzgarı esiyor. Ankara Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü çatısı altında bir araya gelen kadın kooperatifleri, Başkent’in tarımsal zenginliğini ve el emeği ürünlerini dev organizasyonda vitrine çıkardı.
Ankara standı, fuarın ilk gününde en çok ziyaret edilen alanlardan biri oldu. Başkent’in tescilli markalarının başında gelen coğrafi işaretli Çubuk Turşusu, Ankara Simidi, Beypazarı Kurusu ve Ankara Keçisi ürünleri gibi pek çok değer, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Ankara’nın ilçelerinden gelen kadın girişimciler, hem üretim süreçlerini anlattı hem de yöresel ürünlerin pazar payını artırmak için önemli görüşmeler gerçekleştirdi.
Ankara delegasyonu içerisinde yer alan Çubuk Birlik Kadın Girişimi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, özellikle coğrafi işaretli turşuları ve doğal sirke çeşitleriyle büyük takdir topladı. Kooperatifi temsilen fuara katılan Başkan Yardımcısı Naciye Çayırhan, Ankara’da üretilen ürünlerin katma değerini artırmayı hedeflediklerini belirterek; “Ankara sadece bir idari merkez değil, aynı zamanda dev bir üretim havzasıdır. Bizler kooperatifler olarak, Başkent’in bereketini ve kadınlarımızın gücünü burada en iyi şekilde temsil ediyoruz,” dedi.
Fuar boyunca Ankara standında sadece tanıtım değil, aynı zamanda ticari iş birliklerine yönelik adımlar da atılıyor. Ankara Valiliği yetkilileri, kadın kooperatiflerinin desteklenmesinin yerel kalkınma için stratejik bir öneme sahip olduğunu vurgularken; fuarın, Ankara ürünlerinin ulusal market zincirleri ve gastronomi dünyasıyla buluşması için büyük bir köprü görevi gördüğünü ifade ettiler.
YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı, 26 Nisan Pazar akşamına kadar ANFAŞ Fuar Merkezi’nde Başkent lezzetlerini meraklılarıyla buluşturmaya devam edecek.
Yerel Haberler Personel korosu yoğun ilgi gördü
Yerel Haberler Türkiye’den İran’a tıbbi yardım sevkiyatı yapılacak
Yerel Haberler Akçadağ ve Doğanşehir’e yeni hizmet binası
Yerel Haberler Bakan Işıkhan açıkladı: 3 yılda 800 bin gence staj hedefi
Yerel Haberler Kültürler Aksaray’da buluştu: Öğrenciler cam terasta ve tarihi güzelliklerde hayran kaldı
Yerel Haberler Meteoroloji’den 6 il için kuvvetli yağış uyarısı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021