Başkentin kaderi Metin Diyadin’in ellerinde: Gençlerbirliği için ya tamam ya devam

Yerel Haberler - 11.05.2026 - 0:00

BAHADIR BULUT / ANKARA – BHA

Türkiye’nin kalbi Ankara, bugünlerde futbolun en saf ve en heyecanlı haline sahne oluyor. Süper Lig’de Başkent’i temsil eden tek takım olan Gençlerbirliği, düşme potasının sıcaklığını hissederken, bir yandan da Türkiye Kupası’nda devleşerek yarı finale adını yazdırdı. Bu zorlu süreçteki en büyük koz ise hem profesyonelliği hem de hırslı yapısıyla tanınan Metin Diyadin.

Trabzonlu Bir Teknik Adam, Ankara’nın Kaderini Çiziyor

Trabzon’un yetiştirdiği, sahadaki dik duruşuyla bilinen Metin Diyadin, şimdi bu tecrübesini Başkent ekibini ligde tutmak için kullanıyor. “Yaparsa o yapar” diyen taraftarın inancı tam. Diyadin’in profesyonel tavrı, yönetimin kararlı duruşuyla birleşince, Ankara halkı için umutlar yeniden yeşerdi.

Stat Var, Takım Olacak mı?

Yeni sezonda Türkiye’nin gözbebeği olacak yeni stadyumun kapılarını açmaya hazırlanırken, Başkent’in Süper Lig’de takımsız kalma ihtimali tüm şehri tedirgin ediyor. Futbolseverler, bu muazzam yatırımın Süper Lig heyecanıyla taçlanmasını bekliyor. Eğer Gençlerbirliği bu savaşı kazanırsa, sadece bir takım ligde kalmayacak; koca bir şehrin futbol kimliği korunmuş olacak.

Kupa Heyecanı ve Lig Mücadelesi El Ele

Gençlerbirliği, Türkiye Kupası yarı finalinde Trabzonspor ile karşılaşırken sadece bir maç oynamayacak; bir şehrin gururunu sahaya yansıtacak. Başkent halkının desteği ve Diyadin’in taktik zekasıyla Gençlerbirliği’nin bu “çifte sınavdan” alnının akıyla çıkması bekleniyor.

Yerel Haberler PFDK’den Beşiktaş, Konyaspor ve Arca Çorum FK’ye ceza

Yerel Haberler Elazığ’da kaçak siah operasyonu: Çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

Yerel Haberler Malatya Havalimanı’nda yolcu trafiği Nisan’da 60 bini aştı

Yerel Haberler Tatile geldiği Trabzon’a bu kez Vali olarak katıldı: Tahir Şahin’den Acısu Şenliği mesajı

Yerel Haberler Öğretmenlerin İller Arası Tayinleri Başladı

Yerel Haberler Adalet Bakanlığı’na yeni personel alımı yapılacak

Yerel Haberler Manisa Büyükşehir Belediyesi danışmanına gözaltı

Yerel Haberler Arapgir’de gönüllere dokunan buluşma

Yerel Haberler Soğuk hava depolarındaki 50 bin ton elma için kritik uyarı

Yerel Haberler Demiryollarında Engelli Bireylere Ücretsiz Hizmet

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021