Aksaray Haberleri - 06.03.2015 - 15:09
Aksaray Belediyesi Başkanı Haluk Şahin yaptığı yazılı açıklamada; Medeniyetlerin gelişmesinde ve ilerlemesinde büyük katkısı olan kadınlarımızın toplumumuza katkılarını, tarihimizde kazanmış olduğumuz zaferlerde görmekteyiz. Türk kadını; daima özveri ve sevginin kaynağı olmuştur. Bu anlamda dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş fedakârlıklarla tarihimize adını yazdırmış kadınlarımızın haklarını ödeyemeyiz. Ülkemiz de kendini medeni olarak gören ülkelerden çok daha önce kadınımıza seçme ve seçilme hakkı tanınmıştır. Günümüzde Medeni Kanunda yapılan düzenlemelerle, 2009 yılında hükümetimizin kurmuş olduğu Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonuyla, 12 Eylül Referandumuyla kadınımıza pozitif ayrımcılığın anayasal güvence altına alınması ülkemizin bu yöndeki kararlılığının önemli göstergeleri olmuştur. Artık kadınlarımız her zamankinden daha güçlü ve ülkemizin yönetimi ve geleceğinde daha fazla söz sahibidir.
Kadınlarımızın sosyal yaşantımızda öne çıkan yerleri kapsamında üstlendikleri sorumluluk bakımından, kadın erkek eşitliğinin oluştuğunu ve kadının toplumdaki yerinin sağlamlaşmakta olduğunu görmekteyiz. Ülkemizin aydınlık gelecek nesilleri yetiştiren, her alanda ülkemizi daha iyi yerlere taşımak için emek veren kadınlarımıza şükranlarımı sunuyorum.
Bu vesile ile hayatımızın her alanını güzelleştiren ve dünyamızı daha yaşanacak bir hal almasını sağlayan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.
Aksaray Haberleri Aksaray ihracatta yeni rekor kırdı
Aksaray Haberleri Bozlak: “Mahkeme Kararı Yok, Algı Operasyonu Var!
Aksaray Haberleri Trabzonspor takım otobüsüne Antalya’da taşlı saldırı
Aksaray Haberleri Trabzonspor, Antalya deplasmanından 1 puanla döndü
Aksaray Haberleri Giresun Yağlıdere’de motosiklet ile kamyonet çarpıştı: 2 ölü
Aksaray Haberleri Sanatçı Fatih Ürek hayatını kaybetti
Aksaray Haberleri Aksaray İhracaatta Yeni Rekor Kırdı
Aksaray Haberleri Çiftçilere 255,4 milyon liralık tarımsal destek ödemesi bugün hesaplara yatırılıyor
Aksaray Haberleri Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Antalya’da
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021