Başkan Yaşar Sarıkaya; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun

Ana Manşet - 18.05.2023 - 21:19

Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Yaşar Sarıkaya, 19 Mayıs’ın milletin tam bağımsızlığa ulaşma yolunda verdiği onurlu mücadelenin adı olduğunu söyledi.

 

Sarıkaya, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” münasebetiyle yazılı bir basın açıklaması yaptı. Ülke topraklarının tekrar kazanılması ve bağımsızlığa kavuşma arzusuyla başlayan ve imanla beslenen vatan mücadelesinin üzerinden 104 yıl geçtiğini hatırlan Başkan Sarıkaya, “Türk milletine vurulmak istenen esaret zinciri büyük bir inanç ve cesaret ile parçalanmıştır. Umutsuzluğu ve esareti kabul etmeyen milletimiz, inanç dolu yüreğiyle kurtuluşa erişmek için kutlu bir mücadele vermiş ve bu mücadele sayesinde aydınlık yarınlara ulaşılmıştır” dedi. Tarihin her döneminde Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde zorlukları aştığını vurgulayan Başkan Sarıkaya, “Kısıtlı imkânlarla kazanılan büyük zaferler ancak bilgi, zekâ ve inanç ışığında elde edilebilir. Tüm kazanımlar yarınlarımızın ışığı olan gençlerimizin çalışmalarıyla daha da yükselecektir. Ülkemiz, teknolojiden sanayiye, kültür-sanattan eğitime, bilişimden güvenliğe kadar geniş bir alanda, muasır medeniyetlerden birisi olma yolunda kararlılıkla ilerlemektedir. Biz, gençlerimize güveniyoruz ve her daim onların yanındayız. Tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun” dedi.

Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Yaşar Sarıkaya, mesajını şu sözlerle tamamladı: “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tarih sahnesinde eşine az rastlanır büyük kahramanlığın tüm mimarlarını saygı, sevgi, şükran ve dua ile yâd ediyoruz.”

Ana Manşet Işıkhan, Çayeli’nde maden işçileriyle sahurda bir araya geldi

Ana Manşet Denetim ekipleri sahada: Bayram öncesi yoğun mesai

Ana Manşet İnegöl’de jandarma operasyonunda ruhsatsız silahlar ele geçirildi

Ana Manşet Ankara’da aranan 103 şüpheli şahıs yakalandı

Ana Manşet Bursa’da trajik olay: Asit içen kişi hayatını kaybetti

Ana Manşet Adana’da sivil toplum ve eğitim camiası iftar sofrasında buluştu

Ana Manşet Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan dezenformasyon vurgusu

Ana Manşet Mersin’de silahlı kavga: Yoldan geçen genç kız hayatını kaybetti

Ana Manşet Malatya’da kayısı için kritik dönem: Tomurcuklar kabarıyor

Ana Manşet Özgür Özel’den Gürlek iddiası: “452 milyonluk mal varlığı”

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021