Başkan Muhterem Memis; “Giresun’un tüm renklerini İstanbul’a taşıyoruz!”

Yerel Haberler - 02.04.2026 - 0:00

GİRESUN – BHA 

Giresun Federasyonu Başkanı Muhterem Memiş, bu yıl 18’incisi düzenlenecek olan Giresun Günleri öncesinde heyecan dolu bir açıklama yaptı. Hazırlıkların tamamlandığını belirten Memiş, tüm hemşehrilerini ve Karadeniz sevdalılarını İstanbul Atatürk Havalimanı’na davet etti.

​"Giresun artık kabuğuna sığmıyor" ​

Başkan Muhterem Memiş, yaptığı açıklamada Giresun’un sadece bir şehir değil, bir yaşam kültürü olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: ​"Kıymetli hemşehrilerim, değerli İstanbullular; bu yıl 18. kez düzenleyeceğimiz Giresun Günleri ile yine bir tarih yazmaya hazırlanıyoruz. Afişimizde de vurguladığımız gibi, 'Giresun Kabuğunu Kırdı'. Biz sadece fındığımızı ya da kirazımızı değil; kadim kültürümüzü, mertliğimizi ve misafirperverliğimizi de yanımızda getiriyoruz."

​"30 Nisan'da horon halkasına bekliyoruz"

​Etkinliğin kapsamına değinen Memiş, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Doğasıyla, lezzetiyle ve kültürüyle Giresun’u İstanbul’un kalbine, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’ne kuruyoruz. 30 Nisan – 3 Mayıs tarihleri arasında fındığımızın tadı, kemençemizin sesi ve yaylalarımızın serinliği İstanbul’da yankılanacak. Bu etkinlik, Türkiye’nin en seçkin ve en coşkulu tanıtım günlerinden biridir. Giresunlu olsun olmasın, gönlü memleket hasretiyle yanan herkesi bu büyük horon halkasına bekliyoruz."

Yerel Haberler BTSO Başkanı Matlı, Büyükşehir ziyaretinde üretim ve lojistiğe dikkat çekti

Yerel Haberler BESAŞ üreticiden 60 ton mahsul aldı: Ekmek fiyatları belli oldu

Yerel Haberler Bursa’da Cumhuriyet Koşusu nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak

Yerel Haberler Hatay Havalimanı’nda yenileme çalışmaları yıl sonunda tamamlanacak

Yerel Haberler Fenerbahçe’nin borcu 36,4 milyar lira olarak açıklandı

Yerel Haberler Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına 3 yılda 881 milyar liralık bütçe öngörülüyor

Yerel Haberler Sahil Güvenlik ekipleri 9 ayda 3 bin 194 kişiyi kurtardı

Yerel Haberler Çocuk medyasının görünmeyen etkileri “En Yumuşak Güç” kitabında ele alındı

Yerel Haberler Türk dünyasının ortak geleceği için 2040 vizyonu: Ekonomi, teknoloji ve stratejik iş birliği

Yerel Haberler Türkiye’nin iklim diplomasisi COP31 öncesi Ankara’da ele alınacak

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021