Başkan Kuş: Atatürk’ü anmak, aklı ve cesareti anlamaktır

Yerel Haberler - 10.11.2025 - 9:05

ŞANLIURFA – BHA

Başkan Kuş mesajında şunları dile getirdi: Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete uğurladığımız günün yıl dönümünde, saygı, minnet ve derin bir düşünceyle anıyoruz.

‎‎Atatürk, bir ulusun küllerinden yeniden doğuşunun, aklın ve bilimin ışığında yükselişinin adıdır. O, yalnızca bir komutan değil; çağının ötesinde düşünebilen bir inşa insanıdır. Onun kurduğu Cumhuriyet, yalnız sınırları belirlenmiş bir devlet değil, aklın, eşitliğin, kadın-erkek dayanışmasının ve özgür yurttaşlığın temelleri üzerine yükselmiş bir medeniyet projesidir.

‎‎Atatürk’ün en büyük mirası, bizlere bıraktığı kurumlar, fabrikalar, yollar ya da kanunlar değildir. Asıl mirası; düşünen, sorgulayan, vicdanı hür bireylerden oluşan bir toplum hayalidir. ‎Bu hayali yaşatmak, sadece tarihî bir görev değil; her birimizin insani ve ahlaki sorumluluğudur.

‎‎Onun “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir” sözü, dün olduğu gibi bugün de yolumuzu aydınlatmaktadır. ‎Bugün ülkemiz hangi zorlukla karşılaşırsa karşılaşsın, Atatürk’ün bize emanet ettiği bu akılcı, adalet temelli ulus modelini yaşatmak, Türkiye’yi daha aydınlık yarınlara taşımak demektir.

‎Bu vesile ile ‎Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve Cumhuriyetimizin kuruluşunda emeği geçen tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.

Yerel Haberler MEB’den okullarda yeni sınav sistemi: Ortak Yazılı Sınav Sistemi geliyor

Yerel Haberler Trabzonspor derbide Beşiktaş’ı devirdi: Papara Park’ta 2-0’lık zafer

Yerel Haberler Resmi Gazete’de çok sayıda atama ve görevden alma kararı

Yerel Haberler Bakan Kurum: Asrın inşası aynı zamanda gönüllerin de inşasıdır

Yerel Haberler Güdül Kaymakamı Naim Akar, şehit annelerini ağırladı

Yerel Haberler SPK Başkanı Mahmut Sütçü’den istifa kararı

Yerel Haberler Bakan Çiftçi: Muhtarlık kurumu güçlendirildi

Yerel Haberler Kırıkkale’de tuzlu topraklar için yeni proje hazırlığı

Yerel Haberler Türk Dünyasının Tarihî Mirası Ankara’da Gündeme Geldi: “Kurultay Fenomeni” Tanıtıldı

Yerel Haberler İTSO ile Litvanya arasında ticari iş birliği protokolü

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021