Başkan Dinçer’den II. Kılıçarslan Hanı Müjdesi

Ana Manşet - 15.03.2024 - 9:03

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, projelerini belirlerken halkın beklenti ve ihtiyaçlarının yanında şehrin kimliği, kültürü ve değerlerini göz önüne aldığını söyledi. Bu düşünceden yola çıkarak hazırladığı II. Kılıçarslan Hanı projesini işaret eden Belediye Başkanı Dinçer, “Şehir tarihimizde izi olan Selçuklu Hükümdarı Sultan II. Kılıçarslan’ın ismini yeni yapacağımız han projesinde yaşatacağız” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in geçtiğimiz hafta sonu Türkiye Yüzyılında Gerçek Belediyecilik sloganıyla açıkladığı projeler halkın nezdinde büyük beğeni topladı. Aksaray’da kentsel dönüşüm başta olmak üzere imar planı revizyonu, yenilenebilir enerji tesisleri, altyapı da asbest boru değişimi, atık toplama ve katı atık tesisleri gibi bugüne kadar birçok ilklere ve yapılamaz denilen pek çok projeye öncülük eden Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yeni döneminde bu hizmet politikasından taviz vermeden çalışmalarını sahaya yansıtacak. Halkın başkandan beklentisi bu yönde. Başkan Dinçer’in kentin ticari, kültürel ve sosyal ihtiyaçlarını gözeterek açıkladığı projeler ise kamuoyunda büyük beğeni topladı.

ŞEHRİMİZİN KALBİNE II. KILIÇARSLAN HANI İNŞA EDİYORUZ

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in yeni döneminde vaat ettiği projeler arasında yer alan II. Kılıçarslan Hanı projesi herkeste merak uyandırdı. Şehir merkezinde yer alan eski adıyla Tedaş binası olarak bilinen alanda hayata geçecek proje ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Dinçer, “Hayata geçireceğimiz bu proje şehir merkezimizde yer alıyor. Tedaş binasının bulunduğu alan. Bu binamız ile çevresindeki eklenti yerlerini de bu projeye dahil ettik. Tedaş ile mülkiyet görüşmelerimiz tamamlandı. Süreç devam ediyor.

Allah nasip ederse Tedaş binasının bulunduğu alanda şehrimizin tarihi yapısından yola çıkarak Aksaray’ın tarihini yansıtacak modern mimariye sahip bir han inşa ediyoruz. Projenin hayata geçeceği alanda çevre esnaflarımızla görüşme sağladık. Bu bölgeyi dönüştürerek yenilemeyi planlıyoruz. Aksaray’ımıza hizmetleriyle büyük katkı sağlayan, şehrimizin adeta simgesi olan Sultan II. Kılıçarslan Han’ın ismini de bu handa yaşatmayı planlıyoruz.

Bu projemiz içerisinde kapalı otopark, geniş avlusunda da yeme içme mekanları ve alışverişlerin yapıldığı işyerleri olacak. Bu bölgeye hareketlilik ve canlılık katacak. Bu projemiz Başarı, geçmiş adımlarımızın yanında geleceğe yönelik kararlarla ölçülür diyoruz. İkinci dönemimizde de halkımızdan aldığımız güç ile şehrimizi daha da ileriye taşıyacak projelere imza atmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Ana Manşet Öncelik can güvenliği

Ana Manşet Sahte Deterjan dolum depolarına baskın

Ana Manşet MSB’den Yunanistan’ın füze açıklamasına ve Karadeniz’deki saldırılara tepki

Ana Manşet Erdoğan: “Türkiye Yüzyılı’nı hep birlikte engelsiz hale getireceğiz”

Ana Manşet Bakan Yerlikaya: İstanbul ve Türkiye’de suç oranları azaldı

Ana Manşet Bakan Göktaş: “Kadınları güçlendirmeye devam edeceğiz”

Ana Manşet CHP’li Güneşhan’dan Bakan Tekin’e Halk Eğitim Merkezleri’ndeki usulsüzlüklere ilişkin soru önergesi

Ana Manşet Avrupalıların yarısı Trump’ı “kıtaya tehdit” olarak görüyor

Ana Manşet Merhum Cemal Öztürk için ilk vefa Doğankent’ten

Ana Manşet Güneybatı’da sağanak alarmı: 6 il için uyarı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021