Başkan Dinçer “Kent Estetiğine Önem Veriyoruz.”

Ana Manşet - 26.04.2023 - 22:02

Aksaray’da elektrik trafolarına kimliği belirsiz kişi veya kişilerce yazılan yazılar tepkilere neden oldu. 

Şehir merkezinde bulunan trafo binaları belediye yetkilileri tarafından düzenli olarak boyansa da trafolar yazı tahtası olmaktan kurtulamıyor. Duyarsız kişilerce boyanan ve çirkin görüntüye neden olan yazıların bazıları ise çocuklara da kötü örnek teşkil ediyor. 

Durumdan rahatsız olan vatandaşlar trafolara yazılan çirkin ifadeler ve çizilen uygunsuz resimlere tepki göstererek şu görüşlere yer verdiler “kimler tarafından yapıldığını bilmediğimiz çıkmayan sprey boyalarla aşk ve sevgi içeren yazılarla birlikte bazen küfür içeren yazılar yazılıyor. Yetkililer sürekli trafo binalarını boyayıp bakım yapıyor. Ancak tekrardan saldırıya uğrayan trafo binaları, kentin güzel görüntüsünü de etkiliyor” diyerek tepkilerini dile getirdiler. 

Bilindiği üzere Aksaray Belediyesi şehre daha estetik bir görünüm kazandırmak için şehir genelinde bulunan trafo, çöp konteynırları gibi birçok noktada Aksaray’ın kültürel değerlerinin yansıtıldığı sanatsal resim ve figürlerle süslemişti. Vatandaşlar tarafından büyük beğeni kazanan trafo ve çöp konteynırlarının üzerlerindeki resimlerin karalanması tepkilere neden oldu. 

Hemen her mahallede birkaç adet bulunan elektrik trafoları aynı zamanda ölüm tehlikesinin olduğu, uzman kişilerin dışında temas edilmemesi gereken alanlar. Fakat ne acıdır ki üzerlerinde yer alan “Dikkat ölüm tehlikesi” ibaresine rağmen duyarsız kişiler hayatlarını da hiçe sayarak çirkin görüntülere mahal vermekten geri kalmıyorlar. 

Aksaray Belediyesi ekipleri de şehre yakışmayan çirkin görüntüleri ortadan kaldırmak için boyama ve sanatsal figürlerle süsleme çalışmalarını sürdürüyor. Aksaray Belediyesi yetkilileri bu konuda vatandaşları duyarlı olmaya davet ediyor. 

 

Ana Manşet AJet’ten gençlere özel KKTC kampanyası

Ana Manşet Nallıhan’da esnafla kahvaltılı istişare toplantısı yapıldı

Ana Manşet Halk sağlığı hizmetlerinde erken tanı ve sağlıklı yaşam vurgusu

Ana Manşet Erzurum’da yüz tanıma kamerası firariyi yakalattı

Ana Manşet Baba elinden kanlı infaz!

Ana Manşet “Kalbimin En Güzel Şiiri: Annem” yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Ana Manşet Saadet Partisi Heyeti Kars Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti

Ana Manşet Gazi Üniversitesinde ‘100. Yılında Ankara Antlaşması Kerkük ve Musul’un Geleceği’ toplantısı yapıldı

Ana Manşet Trabzon Kültür Yolu Festivali’nde kriz mi var! Yeri değişiyor mu?

Ana Manşet Dünya Sağlık Örgütü’nden Hantavirüs açıklaması

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021