Yerel Haberler - 01.05.2026 - 0:00
ANTALYA – BHA
Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) genel kurulunda başkanlık yarışı sonuçlandı. Mevcut başkan Adlıhan Dere, bir kez daha seçilerek görevini sürdürmeye hak kazandı.
Bugün gerçekleştirilen seçimde toplam 558 delege oy kullandı. Kırmızı listeyle yarışan Adlıhan Dere 358 oy alarak seçimi kazanırken, mavi listenin adayı Mehmet Ali Alkan ise 272 oyda kaldı.
Seçim sonuçlarının ardından dikkat çeken en önemli konu ise genel kurulun basına kapalı şekilde gerçekleştirilmesi oldu. Gazetecilerin salona alınmaması, kamuoyunda seçim sürecinin şeffaflığına yönelik soru işaretlerine neden oldu.
Esnaf temsilcilerinin oylarıyla belirlenen yönetimde, sürecin kapalı kapılar ardında yürütülmesi eleştirilirken, “Basının olmadığı bir ortamda demokratik süreç ne kadar sağlıklı işler?” sorusu gündeme geldi.
Seçimin ardından gözler, AESOB yönetiminin bu eleştirilere nasıl yanıt vereceğine çevrildi.
Yerel Haberler Enflasyon verisi için geri sayım başladı
Yerel Haberler ”Oyun yok, gün boyu canlı müzik var”
Yerel Haberler Yağış gidiyor, sıcaklıklar yükseliyor
Yerel Haberler Batman’a yapay zeka lisesi müjdesi
Yerel Haberler Okan Buruk’tan tarihi başarıya son adım
Yerel Haberler Vali hanıma şalvarlı karşılama
Yerel Haberler Hürmüz Boğazı’nda yaşanan gerilim, lüks otomobilleri vurdu
Yerel Haberler Fırtınada sürüklenen gemi Karasu’da karaya oturdu
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021