Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı

Yerel Haberler - 27.01.2026 - 11:28

ANKARA – BHA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nda gerçekleştirilen imza törenine, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Burhanettin Duran da katıldı. Törende konuşan Duran, Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında imzalanan kredi iş birliği protokolünün, basın sektörü açısından finansa erişimi kolaylaştıracağını söyledi.

Duran, protokol kapsamındaki desteklerden, resmî ilan ve reklam yayımlayan 2 binin üzerindeki gazete, dergi ve internet haber sitesinin yararlanacağını belirterek, süreli yayınların finansman ihtiyacını karşılamayı amaçlayan bu iş birliğinin 7,5 milyar lira tutarında kefalet programını kapsadığını ifade etti.

Basın kuruluşlarının nakdi krediler için 6 ay geri ödemesiz olmak üzere 36 aya kadar, gayri nakdi krediler için ise 48 aya kadar bu imkândan faydalanabileceğini dile getiren Duran, “Bu finansal kolaylığın temel amacı basın özgürlüğünün güçlendirilmesi, yerel ve ulusal medyamızın sürdürülebilirliği ve gazeteciliğin nitelikli icrasıdır” dedi.

Protokolle sağlanan kredi ve teminat imkânlarının, basın kuruluşlarının mevcut mali sorumluluklarını daha sağlıklı şekilde yönetmelerine ve orta ile uzun vadeli planlama yapmalarına katkı sunacağını vurgulayan Duran, iş birliğinin kurumsal kapasitenin güçlendirilmesi, teknolojik altyapının yenilenmesi ve insan kaynağına yatırım yapılmasına olanak sağlayacağını kaydetti.

Törende söz alan Kredi Garanti Fonu Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı Erdoğan Özegen ise, basın sektörüne özel bir programı ilk kez hayata geçirdiklerini belirtti. Özegen, basının demokrasinin temel unsurlarından biri olduğunu ifade ederek, bu iş birliğinin sektörün sürdürülebilirliği açısından önemli bir adım olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Abdulkadir Çay ile Kredi Garanti Fonu Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Basri Kurt, iş birliği protokolünü imzaladı.

2026 yılı için 7,5 milyar TL kefalet limiti

Beş yıllık süreyi kapsayan protokole göre, Basın İlan Kurumu görev alanındaki resmî ilan ve reklam yayımlama hakkına sahip 2 binin üzerindeki süreli yayının kullanacağı kredilerde kefaleti KGF üstlenecek. Bu kapsamda, 2026 yılı için süreli yayınlara toplam 7,5 milyar TL kefalet limiti belirlendi.

Basın işletmeleri, KGF kefaletiyle bankalardan doğrudan nakdi kredi kullanabilecek. Bankalardan kullanılacak 3,75 milyon TL’ye kadar nakdi krediye, KGF tarafından 3 milyon TL’ye kadar kefalet sağlanacak. Krediler azami 6 ay geri ödemesiz ve 36 ay vadeye kadar kullanılabilecek.

Ayrıca, Basın İlan Kurumu tarafından verilecek krediler için bankalardan talep edilen teminat mektupları da KGF kefaleti sayesinde daha hızlı ve kolay şekilde temin edilebilecek.

Düzenlemenin, basın işletmelerinin kredi süreçlerinde karşılaştıkları teminat sorunlarını azaltması ve sektörün yatırım kapasitesini artırması hedefleniyor.

Yerel Haberler Serkan Başsoy gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı

Yerel Haberler AJet dış hatlarda büyüyor: 3 yeni hat açılıyor

Yerel Haberler Kdz. Ereğli ‘de plajlar bölgesi kaçak yapı ve işgallerden temizlendi

Yerel Haberler Beşiktaş’ın yeni orta sahası İstanbul yolunda

Yerel Haberler Aksaray’a hızlı tren müjdesi! Dört kente birden bağlanacak

Yerel Haberler AFCON finaline ağır ceza! Senegal ve Fas’a yaptırım

Yerel Haberler Yılmaz: Dezenflasyon süreciyle birlikte istihdam piyasasında olumlu tablo devam ediyor

Yerel Haberler Aksaray’ın Kaderini Değiştirecek Hızlı Tren Yatırımı Hayata Geçiyor

Yerel Haberler 28 Ocak Veri Koruma Günü’nde Kamuda Yapay Zekâ ele alındı

Yerel Haberler Duran: Bağımlılıkla mücadele devletin vazgeçilmez güvenlik alanıdır

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021