Aksaray Haberleri - 26.07.2018 - 13:01
Aksaray’da ilk defa, barsak genişliği normalin 5 katı olan megakolon hastası 3.5 yaşında ki bir çocuğun barsaklar dinlendirilmek üzere 3 ay bekletildikten sonra tekrar yerine dikildi.
Karında şişlik ve kaka yapamama şikayeti ile hastaneye başvuran hastaya megakolon teşhisi konulup, acil olarak ameliyata alındı ve barsaklar cildine dikilerek yapay bir anüs oluşturuldu. Sinir hücreleri eksik olan normalin 5 katı genişleyen barsak, yerinden alınarak cilde dikildi.
Ciltte dikili vaziyette dinlendirilen barsak 3 ay sonra ikinci bir ameliyatla tekrar makatla birleştirilirken, barsağın çalışmayan kısmı kesilip çıkartıldı.
Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahı Op. Dr. Ayşe Betül Öztürk tarafından gerçekleştirilen başarı operasyonla 3,5 yaşında ki erkek çocuğun beslenmesi ve kakası normale döndü.
Konjenital Megakolon nedir?
Çocuk Cerrahı Op.Dr. Öztürk, konjenital megakolon hastalığını belirtilerini ve tedavisini de şu şekilde açıkladı.
“Tedavi edilmezse konjenital megakolon hastayı hızla ölüme götüren tehlikeli bir hastalıktır. Kalın barsağın bir bölümünde doğuştan sinir hücrelerinin olmamasına bağlı kaka yapamama ve karında şişlik ile kendini gösterir. Yaklaşık 5 bin canlı doğumda bir görülür ve hastaların %80’i erkektir. Tedavisi cerrahidir. Megakolon hastasına acil olarak kolostomi açılır, ikinci basamakta düzeltici ameliyat yani sinir hücresi olmayan barsağın çıkartılarak sağlam barsak makatla birleştirilir ve kolostomi kapatılır” dedi.
Aksaray Haberleri Keçiören’de drift yaparak trafiği tehlikeye düşüren sürücüye 384 bin lira para cezası
Aksaray Haberleri Ankara’da Yazarlar Akademisi’nde Işığın Gölgesinde Dostoyevski ve Rembrandt konuşuldu
Aksaray Haberleri Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk dünyasıyla birliğimizi zirveyle daha ileri taşıyacağız
Aksaray Haberleri Malatya Havalimanı’nda yolculara yeni hizmetler sunuluyor
Aksaray Haberleri Spor Yazarı Ömer Gürsoy: ”Futbolda Zırh Çatırdıyor”
Aksaray Haberleri ATO Başkanı Baran: Her oy iş dünyamıza güç katıyor
Aksaray Haberleri Sultanlar Ligi’nde günün maç programı belli oldu
Aksaray Haberleri Gram ve çeyrek altın ne kadar?
Aksaray Haberleri Vergi mükelleflerine elektronik tebligat zorunluluğu genişletildi
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021