Barsakları 3 ay dinlendirilip, tekrar yerine dikildi

Aksaray Haberleri - 26.07.2018 - 13:01

Aksaray’da ilk defa, barsak genişliği normalin 5 katı olan megakolon hastası 3.5 yaşında ki bir çocuğun barsaklar dinlendirilmek üzere 3 ay bekletildikten sonra tekrar yerine dikildi.

Karında şişlik ve kaka yapamama şikayeti ile hastaneye başvuran hastaya megakolon teşhisi konulup, acil olarak ameliyata alındı ve barsaklar cildine dikilerek yapay bir anüs oluşturuldu. Sinir hücreleri eksik olan normalin 5 katı genişleyen barsak, yerinden alınarak cilde dikildi.

Ciltte dikili vaziyette dinlendirilen barsak 3 ay sonra ikinci bir ameliyatla tekrar makatla birleştirilirken, barsağın çalışmayan kısmı kesilip çıkartıldı.

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahı Op. Dr. Ayşe Betül Öztürk tarafından gerçekleştirilen başarı operasyonla 3,5 yaşında ki erkek çocuğun beslenmesi ve kakası normale döndü.

Konjenital Megakolon nedir?

Çocuk Cerrahı Op.Dr. Öztürk, konjenital megakolon hastalığını belirtilerini ve tedavisini de şu şekilde açıkladı.

“Tedavi edilmezse konjenital megakolon hastayı hızla ölüme götüren tehlikeli bir hastalıktır. Kalın barsağın bir bölümünde doğuştan sinir hücrelerinin olmamasına bağlı kaka yapamama ve karında şişlik ile kendini gösterir. Yaklaşık 5 bin canlı doğumda bir görülür ve hastaların %80’i erkektir. Tedavisi cerrahidir. Megakolon hastasına acil olarak kolostomi açılır, ikinci basamakta düzeltici ameliyat yani sinir hücresi olmayan barsağın çıkartılarak sağlam barsak makatla birleştirilir ve kolostomi kapatılır” dedi.

Aksaray Haberleri Bilim insanlarından Dünya Kupası için sıcaklık alarmı

Aksaray Haberleri Başkan Güler’den deniz turizmine yeni hamle

Aksaray Haberleri KVKK’dan VERBİS kaydı için süre uzatımı

Aksaray Haberleri Malatya’da fuhuş operasyonu: 4 şüpheli gözaltında

Aksaray Haberleri Akpınar yolunun bir bölümü bayram öncesi yaya trafiğine açıldı

Aksaray Haberleri Ankara’da korsan otoparkçılara operasyon: 32 gözaltı

Aksaray Haberleri AFAD’dan Samsun’daki sel için 50 milyon liralık destek

Aksaray Haberleri Trabzonspor’da Ernest Muçi rüzgarı: Kariyer sezonunu yaşıyor

Aksaray Haberleri İnegöl Ziraat Odası Dünya Çiftçiler Günü’nde çiftçilerin sorunlarını gündeme taşıdı

Aksaray Haberleri Japon Uzman Moriwaki: Malatya’da uzun yıllar büyük deprem beklenmiyor

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021