Baro Başkanı COŞKUN’un ;24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı kutlama mesajı

Aksaray Haberleri - 24.07.2017 - 11:05

Aksaray Barosu Başkanı Av. Beytullah COŞKUN; Demokratik hayatın vazgeçilmez temel unsurlarından biri olan, vatandaş ile devlet arasında hızlı ve etkili bir iletişimin sağlanmasında bir köprü görevi ifa eden, Türk basınında sansürün kaldırılması nedeni ile her yıl 24 Temmuz günü Basın Bayramı olarak kutlanmaktadır.

Haber alma hakkı , en temel insani ihtiyaçlardan biridir. Basının; gücünü halktan alarak, tarafsız ve bağımsız bir şekilde haber ve yayın yapma, toplumu doğru bilgilendirme, elde ettiği haber ve bilgileri kamuoyuna objektif, ahlaki ve ilkeli bir biçimde yansıtma, toplumu eğitme ve aydınlatma gibi çok anlamlı ve önemli görevleri vardır.

15 Temmuz gecesi eli kanlı darbeci teröristletin karşısında durup tek yürek olarak Milletimizin yanında yer alarak o kara gecenin aydınlatılmasında önemli bir görev üstlenerek ülkemize sahip çıkan Türk basını, 15 Temmuz’un kahramanlarından biridir.

Bu duygu ve düşüncelerle, gece-gündüz, sıcak-soğuk demeden, çok zor şartlar altında haber peşinde koşan ve görevlerini yerine getirmek adına her türlü güçlüğe göğüs geren değerli basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını şahsım ve Aksaray Barosu adına kutluyor; Türk basınında sansürün kaldırılmasının 109.yıldönümünde tüm basın mensuplarına çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.

Aksaray Haberleri Kars’ta ziyaret: Nahçıvan Ekonomi Bakanı Vali Polat’ı ziyaret etti

Aksaray Haberleri Denizcilik Kariyer Zirvesi Kdz. Ereğli’de başarıyla gerçekleşti

Aksaray Haberleri Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Recep Uçar: 8’incilik  hedefine  çok yakınız

Aksaray Haberleri Mersin’de akaryakıt tesisinde yangın: 1 işçi hayatını kaybetti

Aksaray Haberleri Altın fiyatlarında geri çekilme

Aksaray Haberleri Kruvaziyer gemisinde salgın paniği: Binlerce yolcu karantinada

Aksaray Haberleri Kırıkkale’de yeni sosyal tesis hizmete hazırlanıyor

Aksaray Haberleri TFF, 2026-2027 sezon takvimini açıkladı

Aksaray Haberleri Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu heyetinden Elazıg Valis Numan Hatipogluna ziyaret

Aksaray Haberleri Milletvekili Çalkın, Kars’ın ulaşım ve karayolu yatırımlarına ilişkin talepleri gündeme taşıdı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021