Aksaray Haberleri - 14.10.2016 - 14:50
Aksaray Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Aksaray İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri balık satıcılarına yönelik ortak denetim yaptı.
Zabıta ve Tarım Müdürlüğü ekipleri, balıkçı esnafların satışa sunduğu balıkların taze olup olmadığı ve soğuk hava depolarında muhafaza edilip edilmediği konusunda inceleme yaptılar.
Yapılan denetimlerde her hangi bir olumsuzluğa rastlanmazken, Balıkçılara, halk sağlığını tehdit edecek hiçbir ürünü bulundurmamaları ve satmamaları konusunda ciddi uyarılarda bulunan ekipler, aksi davranışta bulunan balıkçılar hakkında yasal işlem yapılacağı uyarısında bulundular.
Zabıta Müdürlüğü yetkilileri denetimlerle ilgili açıklamada şu görüşlere yer verdiler.
“Aksaray Belediyesi Zabıta Müdürlüğümüz ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz tarafından halk sağlığını korumak adına ortak denetimler yapıyoruz.
Çarşı içerisinde balık tezgâhları kontrol edilmiştir. Yapılan kontrolde şehrimize giren ve vatandaşlarımızca alınan balıkların taze olup olmadıkları, Tarım Müdürlüğü elemanlarınca gözden geçirilmiştir.
Esnaflara, şehrimize bayat balık getirmemeleri ve balığın soğuk hava deposunda saklanması gerektiği konusunda gerekli uyarılar yapılmıştır. Aksi davranış gösterenler hakkında yasal işlem yapılacağı bildirilmiştir”
Aksaray Haberleri Başkan Şansi yetimlerle Ramazan sofrasında buluştu
Aksaray Haberleri Bakan Güler: Güçlü ordu ve devlet, güvenliğimizin teminatıdır
Aksaray Haberleri Galatasaray, Anfield’da ağır yenilgiyle Devler Ligi’ne veda etti
Aksaray Haberleri Batman’da yedi mahalleyi rahatlayacak yol açılıyor
Aksaray Haberleri Altın fiyatlarında yeni gün: Yön ise yukarı
Aksaray Haberleri İstanbul sürücülerine uyarı: Saraçhane çevresi trafiğe kapatılıyor
Aksaray Haberleri Artvin’de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. yıl dönümü dolayısıyla törenler düzenlendi
Aksaray Haberleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Çanakkale mesajı
Aksaray Haberleri Denizlerde fırtına: Dört bölgede kuvvetli rüzgar bekleniyor
Aksaray Haberleri Bakan Memişoğlu: Türkiye son 10 ayda 513 ton hafifledi
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021