Bakanlık, gece kulüplerinde çocuk çalıştırıldığı iddialarına açıklık getirdi

Yerel Haberler - 14.01.2026 - 13:21

ANKARA – BHA

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, kamuoyunda yer alan iddialar üzerine bilgilendirme yapılmasının gerekli görüldüğü ifade edildi. Haberlere konu olan olayla ilgili sürecin geçen yıl başlatıldığı vurgulanan açıklamada, “Söz konusu olay geçtiğimiz yıl ortaya çıkartılmıştır, halihazırda haberlerde iddia edildiği gibi bir durum bulunmamaktadır.” denildi.

Açıklamada, geçen yıl eylül ve ekim aylarında bakanlık kuruluşlarına ilk kabulleri yapılan çocukların beyanlarının ihbar olarak değerlendirildiği belirtildi. Çocukların ifadeleri doğrultusunda Bakanlık tarafından adli makamlara suç duyurusunda bulunulduğu, bu sayede soruşturma sürecinin başlatıldığı aktarıldı.

Soruşturma kapsamında, haberlere konu olan çocukların ivedilikle devlet koruması ve gözetimi altına alındığı, Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusu doğrultusunda ilgili işletmelere yönelik operasyonlar düzenlendiği kaydedildi. Bu operasyonlar sonucunda adli mercilere sevk edilen şüphelilerin tutuklanarak cezaevine gönderildiği bildirildi.

Devam eden soruşturma sürecinde çocukların üstün yararının korunması amacıyla dosya hakkında gizlilik kararı verildiği hatırlatılan açıklamada, çocukların her türlü ihmal ve istismardan korunmasının Bakanlığın temel öncelikleri arasında yer aldığı vurgulandı.

Açıklamanın sonunda, çocukların güvenliğini tehlikeye atacak hiçbir duruma müsamaha gösterilmeyeceği belirtilerek, “Evlatlarımızın huzurlu ve güvenli bir gelecekte büyümeleri için tüm imkanlarımızla yanlarında olmaya devam edecek, suçluların en ağır cezayı alması için Bakanlık olarak davaya müdahil olup yargı sürecini titizlikle takip edeceğiz.” ifadelerine yer verildi.

Yerel Haberler Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse İstanbul’da katı atık tesisini inceledi

Yerel Haberler Şanlıtürk: Ordu çevre yolu artık bitirilmelidir

Yerel Haberler Yarıyıl tatiline özel tren seferleri artırılıyor: 24 bin kişilik ek kapasite

Yerel Haberler Esrarengiz Düşüş İstanbul prömiyerinde ilgi gördü

Yerel Haberler ISUBÜ Ziraat Fakültesi Böcek müzesinde 30 bin böcek örneği sergileniyor

Yerel Haberler Davraz kayak merkezi’nde kış sezonu 14 Ocak’ta açılıyor

Yerel Haberler İhracat gündemi Bucak’ta masaya yatırıldı

Yerel Haberler Sahil kesimdeki örtü altı üreticilere soğuk hava uyarısı

Yerel Haberler Bucak’ta “engel tanımayanlar” projesine destek

Yerel Haberler Isparta belediyesi’nden amatör spor kulüplerine destek

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021