Bakan Yerlikaya: “Ülkesine dönen Suriyelilerin sayısı 550 bini buldu”

Yerel Haberler - 01.11.2025 - 13:25

KİLİS-BHA

Kilis’te AK Parti İl Başkanlığınca düzenlenen “Teşkilat Buluşması” programında konuşan Bakan Yerlikaya, Türkiye’nin birlik ve kardeşlik temelinde yükseldiğini söyledi. “Türk’üyle, Kürt’üyle aynı sofrada oturan, aynı bayrağın gölgesinde birleşen bir milletiz.” diyen Yerlikaya, bu birlikteliğe zarar vermek isteyenlere rağmen kararlılıkla mücadele ettiklerini belirtti.

Yerlikaya, terörle mücadelede gelinen noktayı şu sözlerle özetledi:

“Yarım asırdır milletimizin başına musallat olan terör belası artık sona eriyor. Vatan toprağımızın her karışında güvenliğin ve huzurun egemen olduğu bir Türkiye’yi hep birlikte inşa ediyoruz.”

“Huzur ve güvenlik kalkınmanın omurgasıdır”

Türkiye Yüzyılı vizyonunun en güçlü dayanağının huzur ve güvenlik olduğunu vurgulayan Yerlikaya, İçişleri Bakanlığı olarak ülkenin her noktasında görev yaptıklarını belirtti: “Hudutta nöbet, sokakta devriye, siber dünyada 7/24 iz sürme var. Suçun peşindeyiz, suçluların ensesindeyiz, vatandaşımızın yanındayız.” Organize suç örgütlerinden uyuşturucu tacirlerine kadar geniş bir yelpazede mücadele yürüttüklerini ifade eden Yerlikaya, “Çocuklarımızı, gençlerimizi ve geleceğimizi korumak için gece gündüz çalışıyoruz.” dedi.

Yeni trafik yasası yolda: ‘Artık keyfine göre makas atan olmayacak’

Yerlikaya, 2024 yılında 6 bin 351 kişinin trafik kazalarında hayatını kaybettiğini hatırlatarak yeni trafik kanunu teklifinin hazırlandığını açıkladı. “Bu kadar canı yollarda kaybetmeye razı değiliz.” diyen Bakan, şu ifadeleri kullandı:

“Artık kimse keyfine göre yolu kapatamayacak, drift yapamayacak, makas atamayacak. Cezalar caydırıcı olacak, herkes daha sorumlu davranacak.”

Yeni yasa ile amaçlarının ceza yazmak değil, “sıfır acı, sıfır kaza, sıfır can kaybı” hedefini yakalamak olduğunu belirtti.

“Polisimize el kaldırmak, milletin onuruna el kaldırmaktır”

Polis, jandarma ve Sahil Güvenlik personelinin milletin evlatları olduğunu vurgulayan Yerlikaya, güvenlik güçlerine yönelik saldırılara sert tepki gösterdi:

“Onlara el kaldırmak, yalnızca polisimize değil, milletimizin onuruna el kaldırmaktır. Buna asla izin vermeyeceğiz.”

“Suriye’ye gönüllü dönüş yapanların sayısı 550 bini geçti”

Göç konusuna da değinen Yerlikaya, Türkiye’nin göç yönetiminde insani değerleri esas aldığını belirtti. Kilis’in bu süreçteki dayanışmasına dikkat çekerek, “Düzensiz göçün ne olduğunu en iyi Kilisli kardeşlerim bilir.” dedi. Suriye’de Esed rejiminin 8 Aralık 2024’te devrilmesinin ardından gönüllü dönüşlerin hızlandığını söyleyen Yerlikaya, “Bir yılda 550 bin Suriyeli gönüllü olarak ülkesine döndü. 2016’dan bu yana ise bu sayı 1 milyon 290 bine ulaştı.” ifadelerini kullandı.

Yerel Haberler Kars ‘ta Türkiye Dağcılık Federasyonu yaz yürüyüş liderliği eğitimi kurs başvuruları başladı

Yerel Haberler CHP kurultayı davası 11 Kasım’a ertelendi

Yerel Haberler Doğubayazıt Kaymakamı Ayvat, Tanıktepe Karakolunda jandarmayla görüştü

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan: Muhalefetin bazı aktörlerinin toplumsal barış hassasiyeti yok

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fon meselesini çok ciddiye alıyoruz

Yerel Haberler Konferans Ligi’nde perde açılıyor: 18 maçlık futbol gecesi!

Yerel Haberler Ankara’da okul çevrelerinde 20 günde 19 bin kişi sorgulandı

Yerel Haberler Elvan Işık Gezmiş Giresun Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaret etti

Yerel Haberler MEB’den ailelere okul öncesi eğitim rehberi

Yerel Haberler Giresun’da olası afetler için alınan tedbirler görüşüldü

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021