Bakan Yerlikaya: Terörsüz Türkiye gençlerimize bırakacağımız en büyük mirastır

Yerel Haberler - 17.12.2025 - 8:21

ANKARA-BHA

Bakan Yerlikaya, Ankara’da düzenlenen Emniyet Genel Müdürlüğü 2025 Yılı Değerlendirme Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, güvenlik politikaları, terörle mücadele ve suçla mücadeleye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Terörsüz Türkiye bir devlet politikasıdır”

Toplantıda, suç ve suç odaklarına karşı yürütülen mücadelenin ele alınacağını belirten Yerlikaya, 2026 hedeflerinin de takvime bağlanarak belirleneceğini söyledi.

Emniyet Genel Müdürlüğünde görev yapan 352 bin personelin, 55 bin kilometrekarelik sorumluluk sahasında yaklaşık 70 milyon vatandaşın güvenliğini sağladığını vurgulayan Yerlikaya, terörle mücadelenin yalnızca bir güvenlik meselesi değil, aynı zamanda bir gelecek ve beka meselesi olduğunu ifade etti.

Yerlikaya, şunları kaydetti:

“Terörsüz Türkiye hedefi bir temenni değil, bir devlet politikasıdır. Terör; milletimizin birliğini, kardeşliğini ve geleceğe olan umudunu hedef alan karanlık bir zihniyettir. Terörsüz Türkiye ise yaşama hakkının, huzurun ve güvenliğin teminatıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi Terörsüz Türkiye, gençlerimize bırakacağımız en büyük mirastır.”

“11 ayda 2 bin 63 şüpheli tutuklandı”

Terör örgütlerine yönelik yürütülen operasyonlara ilişkin bilgi veren Yerlikaya, 2025’in ilk 11 ayında düzenlenen operasyonlarda 2 bin 63 şüphelinin tutuklandığını, 7 terör eyleminin ise engellendiğini açıkladı.

Kırsalda arama-tarama faaliyetlerinin kesintisiz sürdüğünü belirten Yerlikaya, mağara ve sığınakların imha edilerek terör örgütlerinin barınma ve hareket kabiliyetinin ortadan kaldırıldığını söyledi.

Suç oranlarında düşüş, aydınlatma oranlarında artış

Yerlikaya, geçen yılın aynı dönemine göre 2025’in ilk 11 ayında polis bölgesinde kişilere ve malvarlığına karşı işlenen suçlarda toplam 77 bin olayın azaldığını belirtti.

Ayrıca, yılın ilk 11 ayında 124 bin 761 hapis yakalaması bulunan şahsın yakalanarak adalete teslim edildiği bildirildi.

“273 organize suç çetesi çökertildi”

Organize suçlarla mücadeleye de değinen Yerlikaya, 2025’in ilk 11 ayında 273 organize suç çetesinin çökertildiğini açıkladı.

Bu operasyonlar kapsamında:

Yerel Haberler Okullarda ilk ders “finansal okuryazarlık”la başladı

Yerel Haberler İnönü Üniversitesi gazetecilik bölümü üst düzey tescil edildi

Yerel Haberler Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Viranşehir’de selin yaralarını sarıyor

Yerel Haberler Altındaki sert düşüş Malatya’da satışları artırdı

Yerel Haberler Ramazan Bayramı tatilinde trafik kazaları: 31 kişi hayatını kaybetti

Yerel Haberler Ağrı’da askeri araç kazası: Piyade Uzman Çavuş Yusuf Açay şehit oldu

Yerel Haberler İstanbul merkezli DEAŞ operasyonu: 9 gözaltı

Yerel Haberler Trump: İran’la anlaşma ihtimalimiz yüksek

Yerel Haberler KVKK’dan uyarı: Açık rıza ve aydınlatma metinleri artık ayrı olacak

Yerel Haberler Araçta telefon tutucu ve koku yasağı iddiasına resmi açıklama

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021