Bakan Uraloğlu: Zararlı içeriklere karşı daha sıkı dijital denetim geliyor

Yerel Haberler - 28.11.2025 - 6:50

ANKARA-BHA

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Uraloğlu, TBMM Çocuk Hakları Alt Komisyonu üyeleriyle bakanlıkta bir araya geldi. Görüşmede, dijital mecralarda çocuklara yönelik risklerin azaltılması, çevrim içi güvenlik, erişim kısıtlamaları ve dijital okuryazarlık başlıkları masaya yatırıldı.

Komisyon heyetine AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu başkanlık ederken, toplantıya Yalova Milletvekili Meliha Akyol, Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz ile İstanbul milletvekilleri Suat Pamukçu ve Adem Yıldırım da katıldı.

“Çocukları dijital tehditlerden korumak temel sorumluluk”

Bakan Uraloğlu, dijital dünyanın büyük fırsatlar kadar ciddi tehditler de içerdiğini vurguladı. Siber zorbalık, çevrim içi taciz ve uygunsuz içeriklere maruz kalmanın çocuk ve gençleri en çok etkileyen riskler arasında olduğunu belirtti.

Uraloğlu, sosyal medyada yaş sınırlamaları başta olmak üzere gençlerin dijital ortamda daha güvenli ve bilinçli şekilde yer alabilmesine yönelik adımların kapsamlı biçimde değerlendirildiğini kaydetti.

Ebeveyn onayı ve denetimi gündemde

Düzenlemelere ilişkin yürütülen istişarelerde, sosyal medya hesap açma süreçlerine ebeveyn onayının dahil edilmesi ve çocukların dijital erişiminde ebeveyn denetiminin güçlendirilmesi gibi adımların öne çıktığı belirtildi.

Uraloğlu, “Dijital platformların sorumluluklarının artırılması ve zararlı içeriklerle daha etkin mücadele, atacağımız adımların merkezinde yer alacak.” ifadelerini kullandı.

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan karne günü mesajı

Yerel Haberler Dijital Şiddet ve Siber Zorbalık Paneli Ankara’da gerçekleştirildi

Yerel Haberler ASİAD Heyetinden TİMBİR Genel Başkanı Dr. Basa’ya Ankara ziyareti

Yerel Haberler Hatay İskenderun’da asansör kazası

Yerel Haberler Artvin’de 22 bin 592 öğrenci karne heyecanı yaşadı

Yerel Haberler Kırıkhan MEM şampiyon oldu

Yerel Haberler AKK Ankara’ya İz Bırakanların konuğu Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu oldu

Yerel Haberler Hatay Samandağ’da karne sevinci

Yerel Haberler AKK’de geri dönüşümün önemine dair panel gerçekleştirildi

Yerel Haberler Mehir Aile Platformu’ndan Brüksel Ticaret Müşavirliğine ziyaret

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021