Bakan Tekin’den ara tatil ve eğitim gündemine dair açıklamalar

Yerel Haberler - 28.02.2026 - 0:00

ANKARA – BHA 

Bakan Tekin, ara tatillerin kaldırılmasıyla ilgili endişelere değinerek, “Ara tatilleri kaldırmak deyince çocuklar, gençler sanki okula eklenecek gibi anlıyorlar. Eğer bir değişiklik yaparsak okulların açılışını eylül ayında öteleyebiliriz. Yine 180 iş günü eğitim devam edecek, öğretmenlerimiz iki ay tatil yapacak. Okula gidilen gün sayısı artmayacak, tatiller de azalmayacak” ifadelerini kullandı.

Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Ramazan ayına dair hazırladığı genelgeyle ilgili eleştirileri de yanıtladı. Genelgede milli birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışmayı güçlendirecek faaliyetlere vurgu yapıldığını belirten Bakan, yapılan etkinliklerin toplumun büyük çoğunluğu tarafından desteklendiğini ve asılsız eleştirilerin yargıya taşındığını kaydetti.

Bakan, Türkiye’deki okullarda yaklaşık 800 bin Suriyeli öğrencinin bulunduğunu, bu sayının dönüşlerle birlikte azaldığını, engelli personel istihdamının ise yasal zorunluluğun iki katı düzeyinde olduğunu ifade etti. Tekin ayrıca, özel eğitim öğretmenliği alanında en çok ihtiyaç duyulan öğretmenlik branşı olduğunu ve bu alanda kapasiteyi artırmak için çalışmalar yürütüldüğünü belirtti.

Heybeliada Ruhban Okulu’nun açılışıyla ilgili olarak Tekin, konunun Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’nın kararına bağlı olduğunu ifade ederek, Milli Eğitim Bakanlığı olarak sürece hazırlık yaptıklarını söyledi.

Bakan, akran zorbalığı ve sosyal medya okuryazarlığı konusunda yürütülen çalışmalara da değinerek, öğrencilerin güvenli ve destekleyici bir ortamda eğitim alması için önlemler alındığını aktardı. Ayrıca, okul öncesi eğitimde çocukların okula başlama yaşını standartlaştırmaya yönelik adımların planlandığını bildirdi.

Yerel Haberler Jeopolitik riskler altını uçurdu

Yerel Haberler KVKK’dan sadakat kart üyeliği bulunan bir kişinin cep telefonu numarasının üçüncü bir kişi tarafından alışveriş esnasında kullanılması hakkında ilke kararı

Yerel Haberler Meteoroloji’den çığ ve don uyarısı

Yerel Haberler AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman’dan “28 Şubat” paylaşımı:

Yerel Haberler Bakan Işıkhan’dan emeklilere refah mesajı

Yerel Haberler RTÜK Başkanı Daniş: Bin yıl denen karanlık dönem tarihe gömüldü

Yerel Haberler Mert Hakan Yandaş’a şike ve bahis davası

Yerel Haberler Kazdağları’nda Bilimsel Keşif: Dünyada Sadece 13’üncü Tür ÇOMÜ’den

Yerel Haberler Orta Doğu’da savaş alarmı: İsrail İran’ı vurdu

Yerel Haberler DMM: İran sınırından kaçak geçiş iddiaları gerçeği yansıtmıyor

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021