Bakan Memişoğlu’ndan Mersin’e müjde: Yeni hastane 2026’da açılıyor

Yerel Haberler - 29.11.2025 - 7:03

MERSİN-BHA

Bakan Memişoğlu, Mersin’in şehir hastanesi, üniversite hastanesi, özel hastaneler, aile sağlığı merkezleri ve sağlıklı hayat merkezleriyle Türkiye’nin örnek illerinden biri olduğunu belirterek, sağlık hizmetlerinde önemli yatırımlara imza attıklarını söyledi.

“Yatak kapasitesini 2,5 kat artırdık”

2002’den bu yana Mersin’de 16 hastanenin hizmete açıldığını hatırlatan Memişoğlu, toplam yatak kapasitesinin 2 bin 500 seviyesinden 5 bin 500’e çıkarıldığını açıkladı. Bakan, “Mersin’de sağlık yatırımlarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz.” dedi.

Mezitli’ye 150 yataklı yeni hastane

Memişoğlu, Mezitli’de yapımı devam eden 150 yataklı hastanenin 2026 yılının başında hizmete gireceğini duyurarak, bölgedeki sağlık hizmet kapasitesinin daha da güçleneceğini belirtti.

Sağlıklı yaşam hizmetlerinde geniş kapsam

Konuşmasında koruyucu sağlık hizmetlerine vurgu yapan Bakan Memişoğlu, aile hekimlikleri ve sağlıklı hayat merkezlerinin önemine dikkat çekti. “Artık sağlıklı hayat merkezlerindeki birçok branş için MHRS üzerinden randevu alınabiliyor. Aile danışmanlığından sağlıklı hayat danışmanlığına, pilates salonlarında fizyoterapist eşliğinde yapılan çalışmalara kadar çok geniş bir hizmet sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Memişoğlu, toplumun bağımlılıktan, hareketsizlikten ve kötü beslenmeden uzak durması gerektiğini belirterek, vatandaşları aile sağlığı merkezlerinden ve sağlıklı hayat merkezlerinden destek almaya davet etti.

“Türkiye sağlıkta bilimi ve teknolojiyi üreten bir ülke olma yolunda”

2025 TÜSEB Ödülleri Töreni’ne değinen Sağlık Bakanı, Türkiye’nin artık sadece sağlık hizmeti sunan değil, aynı zamanda sağlık bilimi ve teknolojisi üretebilen bir ülkeye dönüştüğünü söyledi. “Cumhurbaşkanımızın çizdiği vizyon doğrultusunda çalışmaya, üretmeye ve Türkiye’yi sağlıkta dünya çapında söz sahibi yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Mersin programı kapsamında esnafla buluşan ve vatandaşların taleplerini dinleyen Memişoğlu, ardından “Sağlıklı Türkiye Yüzyılı Mersin Sağlık Yöneticileri Toplantısı”na katıldı.

Yerel Haberler Eskader’in düzenlediği “Babıabi Sohbetleri” Programında, D. Mehmet Doğan konuşuldu

Yerel Haberler Meteoroloji’den çifte uyarı: Sağanak yağış ve kuvvetli rüzgara dikkat

Yerel Haberler Haziran ayı doğum yardımı ödemeleri annelerin hesaplarına geçti

Yerel Haberler Burdur lisesi mezuniyet töreninde Japon esintisi

Yerel Haberler Dünya Kupası’nda tarihi rekor: Tribünlerde 3,6 milyon seyirci

Yerel Haberler Beşiktaş GAİN’e EuroLeague daveti

Yerel Haberler “Kağılcık Ekolojik Teke Obası” törenle hizmete açıldı

Yerel Haberler Şile Belediyesi soruşturmasında 16 şüpheli gözaltına alındı

Yerel Haberler Antalya’da orman işçilerine MYK sınavı yapıldı

Yerel Haberler Ekmek meselesi ATSO gündeminde

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021