Yerel Haberler - 25.11.2025 - 14:28
ANKARA-BHA
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, 25 Kasım 2025 Salı günü, T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde T.C. Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından düzenlenen 11. Türk Tıp Dünyası Kurultayı’na katıldı. Konuşmasına, tıbbın sınır tanımayan evrensel bir vicdan alanı olduğunu belirterek başlayan Memişoğlu, kurultayın bu anlayışı millî bir bilinç ve küresel bir bakış açısıyla buluşturan önemli bir platform olduğunu söyledi.
Bakan Memişoğlu, TÜSEB’in Türkiye’nin sağlık alanındaki en kritik yapı taşlarından biri hâline geldiğini ifade ederek, kurumun sağlıkta dışa bağımlılığı azaltan, yerli üretim ve millî teknoloji odaklı projeleri somut sonuçlara dönüştürdüğünü vurguladı. TÜSEB’in yeniden yapılandırılmasıyla birlikte yalnızca destek sağlayan değil, ekosistem oluşturan bir yapıya kavuşturulduğunu dile getirdi.
Memişoğlu, klinik araştırmalarda süreçlerin dijitalleştirilmesi ve izin mekanizmalarının sadeleştirilmesi sayesinde Türkiye’nin artık küresel araştırma platformlarında eş zamanlı bir paydaş hâline geldiğini belirtti. Yerli aşı çalışmaları, genetik tanı merkezleri, hücre temelli tedavi projeleri ve yerli medikal cihaz üretimlerinin bu dönüşümün önemli parçaları olduğunu ifade etti.
Geçen yıl kurultayda açıkladıkları Teknoloji Transfer Ofisi hedefinin büyük oranda tamamlandığını söyleyen Sağlık Bakanı, 20 şehir hastanesinde bu ofislerin kurulduğunu aktardı. Memişoğlu, “Bu merkezler sayesinde hekimlerimizin ve araştırmacılarımızın geliştirdiği yenilikçi fikirler daha hızlı projeye, prototipe ve ürüne dönüşebiliyor. Yıl sonuna kadar dört şehir hastanemizde daha Teknoloji Transfer Ofisi kurarak ağı 24 merkeze çıkarmayı hedefliyoruz.” dedi.
Bakan Memişoğlu, yeni fikir üreten her bilim insanını teşvik eden ve destekleyen yaklaşımı kararlılıkla sürdüreceklerini ifade ederek konuşmasını tamamladı.
Yerel Haberler Öncelik can güvenliği
Yerel Haberler Sahte Deterjan dolum depolarına baskın
Yerel Haberler Bakan Yerlikaya: İstanbul ve Türkiye’de suç oranları azaldı
Yerel Haberler Bakan Göktaş: “Kadınları güçlendirmeye devam edeceğiz”
Yerel Haberler CHP’li Güneşhan’dan Bakan Tekin’e Halk Eğitim Merkezleri’ndeki usulsüzlüklere ilişkin soru önergesi
Yerel Haberler Avrupalıların yarısı Trump’ı “kıtaya tehdit” olarak görüyor
Yerel Haberler Merhum Cemal Öztürk için ilk vefa Doğankent’ten
Yerel Haberler Güneybatı’da sağanak alarmı: 6 il için uyarı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021