Bakan Işıkhan: Asgari ücret görüşmeleri aralık başında başlayacak

Yerel Haberler - 21.11.2025 - 9:42

ANKARA-BHA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İzmir’de düzenlenen “İzmir’de Dönüşen Çalışma Hayatında İşçi-İşveren Buluşmaları” toplantısında yaptığı konuşmada, görüşmelerin bu yıl aralık ayının başlarında başlayacağını açıkladı. Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun işçi ve işveren temsilcileriyle birlikte yeniden bir araya geleceğini belirtti.

Asgari ücretin çalışma hayatındaki en temel ücret göstergelerinden biri olduğunu vurgulayan Işıkhan, sürecin sosyal diyalog çerçevesinde yürütüleceğini ifade etti.

“Optimal bir seviyeye ulaşılacağına inanıyoruz”

Işıkhan, komisyon çalışmalarıyla ilgili değerlendirmesinde, taraflar arasında ortak akılla uzlaşı sağlanmasının öncelik olduğunu belirtti. Bakan, “Komisyondan hem çalışanlarımızın refahını koruyan hem de işverenlerimizin üretim ve istihdam gücünü gözeten optimal bir seviyenin ortaya çıkacağına inanıyorum.” dedi.

Toplantının, işçi ve işverenin dönüşen çalışma hayatı koşullarında bir araya geldiği 10. buluşma olduğunu ifade eden Işıkhan, sürecin aynı anlayışla sürdürüleceğini kaydetti.

Yerel Haberler Genç çiftlere evlilik desteği arttı

Yerel Haberler Petrol fiyatlarında gerileme

Yerel Haberler Başkan Geçit: “Projemiz sahipsiz hayvanlar için örnek bir merkez olacak”

Yerel Haberler TULGA 4×4 sahada: Türkiye’nin yerli zırhlı SUV’u göreve başladı

Yerel Haberler İş İnsanı ve Hukukçu Emel Özden: 12 ay turizm, Türkiye’nin geleceğidir

Yerel Haberler Bakan Gürlek duyurdu: e-Avukat uygulaması hizmete alındı

Yerel Haberler Erzurumşehirspor U-16 Türkiye finalleri yolunda Trabzon’a gidiyor

Yerel Haberler Liverpool resmen açıkladı: Salah devri sona eriyor

Yerel Haberler Isparta Şehidini uğurladı: Binbaşı Sinan Taştekin son yolculuğuna uğurlandı

Yerel Haberler 2026-ALES/1 için başvuru süreci başladı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021