Bakan Işıkhan açıkladı: 3 yılda 800 bin gence staj hedefi

Yerel Haberler - 22.04.2026 - 0:00

ANKARA-BHA

Değerlendirmelerde bulunan Bakan Işıkhan, genç istihdamını artırmaya yönelik projelerin öncelikli gündem maddeleri arasında yer aldığını ifade etti.

Bakanlık olarak istihdamı korumak ve artırmanın temel hedefleri olduğunu vurgulayan Işıkhan, bu doğrultuda Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yürütülen projelerin önemine dikkat çekti. Genç işsizlik oranının genel işsizlik oranının üzerinde olduğuna işaret eden Işıkhan, gençlerin iş gücü piyasasına erken dönemde kazandırılmasının kritik olduğunu belirterek, gençlerin eğitim ve istihdam dışında kalmasının önüne geçmeyi amaçladıklarını söyledi.

Bu yıl 200 bin öğrenciye staj imkânı

Lise ve üniversite öğrencilerinin staj yeri bulmakta zaman zaman zorluk yaşadığını dile getiren Işıkhan, Ulusal Staj Programı’nın bu soruna çözüm üretmek amacıyla genişletildiğini ifade etti.

Programın daha önce Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından yürütüldüğünü hatırlatan Işıkhan, İŞKUR’un devraldığı süreçte başvuru sayısının önemli ölçüde arttığını belirtti. Işıkhan, “İŞKUR olarak şu ana kadar 333 bin başvuru aldık. Bu yıl kapasitemizi de zorlayıp 200 bin öğrencimizi staj programına dahil etmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda 3 yılda 800 bin gencimize staj yaptırmayı hedefliyoruz.” dedi.

1 Mayıs mesajı: “Toplumda demokratik bir olgunluk var”

Bakan Işıkhan, açıklamalarında yaklaşan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne de değinerek tüm çalışanların bayramını kutladı.

Bakan Işıkhan, 1 Mayıs’ın 2009 yılında resmi tatil ilan edilmesinin kutlamaların niteliğini değiştirdiğini belirterek, bu adımın toplumsal uzlaşıya katkı sunduğunu vurguladı. Işıkhan, “1 Mayıs artık eskisi gibi çatışmalarla anılmıyor. Bu da saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın özellikle 2009 yılında 1 Mayıs’ı ilk defa resmi tatil ilan etmesinin çok büyük bir etkisi olduğunu düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

“Toplumda demokratikleşmiş bir süreç söz konusu”

1 Mayıs’ın artık daha huzurlu bir ortamda kutlandığını dile getiren Işıkhan, tarafların karşılıklı saygı içinde bir araya geldiğini söyledi. Kutlamaların bahar havasında geçtiğini belirten Işıkhan, günün hem eğlence hem de emeğin değerinin hatırlanması açısından anlam taşıdığını ifade ederek, “Burada artık toplumda demokratikleşmiş bir süreç söz konusu ve tarafların birbirine saygı duyarak kutlandığı bir gün.” dedi.

Bakan Işıkhan, sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarının 1 Mayıs kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam edeceğini belirtti.

Yerel Haberler ATO Başkanı Baran’dan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı…

Yerel Haberler Kars’ta anlamlı program: Gastronomi ve turizm aynı sofrada buluştu

Yerel Haberler Personel korosu yoğun ilgi gördü

Yerel Haberler Türkiye’den İran’a tıbbi yardım sevkiyatı yapılacak

Yerel Haberler Ataşehir Belediyesi’ne rüşvet soruşturması: 19 kişi tutuklandı

Yerel Haberler 23 Nisan’da sinemada çocuklara özel indirimli bilet uygulaması

Yerel Haberler Akçadağ ve Doğanşehir’e yeni hizmet binası

Yerel Haberler Bakan Işıkhan açıkladı: 3 yılda 800 bin gence staj hedefi

Yerel Haberler Kültürler Aksaray’da buluştu: Öğrenciler cam terasta ve tarihi güzelliklerde hayran kaldı

Yerel Haberler Meteoroloji’den 6 il için kuvvetli yağış uyarısı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021