Yerel Haberler - 15.03.2026 - 0:00
ANKARA – BHA
Bakan Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, uluslararası platformlarda sıklıkla “İslamofobi” olarak adlandırılan olgunun yalnızca bir korku değil, önyargı, ayrımcılık ve açık bir düşmanlık içerdiğine dikkat çekti.
“Fobi” kavramının esasen bir korkuyu tanımladığını ancak dünyanın birçok yerinde Müslümanlara yönelik tutumun, bir korkudan öte İslam’a, Müslüman kimliğine ve İslam medeniyetine sistematik bir karşıtlık ve dışlama biçimi olduğunu belirten Gürlek, şunları kaydetti:
“Bu nedenle mesele yalnızca bir ‘korku’ değil, çoğu zaman İslam karşıtlığı ve düşmanlığıdır. Minarelerden, başörtüsünden veya bir inancın kamusal görünürlüğünden rahatsızlık duymak korkuyla açıklanamaz. Bir insanın inancı, kimliği veya kültürü nedeniyle hedef alınması, ibadet mekanlarının, sembollerinin ve değerlerinin aşağılanması insan onuruyla bağdaşmaz. İslam’a ve Müslümanlara yönelik düşmanlık kararlılıkla reddedilmelidir. Toplumların barışını ve ortak geleceğini tehdit eden her türlü ırkçılık ve ayrımcılıkla mücadele etmek, farklılıkları zenginlik olarak gören, insan onurunu ve karşılıklı saygıyı merkeze alan bir anlayışı güçlendirmek hepimizin ortak sorumluluğudur. Türkiye olarak, İslam düşmanlığına, ırkçılığa, yabancı düşmanlığına ve her türlü ayrımcılığa karşı insan onurunu, eşitliği ve hukukun üstünlüğünü savunmaya kararlılıkla devam edeceğiz.”
Yerel Haberler Kırıkkale’de öğrenciler güreşle spora kazandırılıyor
Yerel Haberler İstanbul Anadolu Yakası için turuncu kodlu yağış uyarısı
Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’daki sel felaketi ile ilgili Bakan Kurum’dan bilgi aldı
Yerel Haberler CHP’den 48 isim ihraç edildi: İşte tam liste
Yerel Haberler Ankara’da kuvvetli yağış cumartesi gecesine kadar sürecek
Yerel Haberler TİMBİR’e yeni genel merkezinde hayırlı olsun ziyareti
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021