Yerel Haberler - 08.01.2026 - 11:18
ANKARA-BHA
Japon haber kuruluşu Kyodo News’in sorularını yanıtlayan Bakan Güler, Gazze’de güvenliğin sağlanmasına yönelik oluşturulması planlanan uluslararası barış gücüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Güler, “Kendi kendine yeterli olacak şekilde kuvvet hazırlanmış, eğitim faaliyetlerine başlanmıştır.” ifadelerini kullandı ve Türkiye’nin bu güce asker göndermeye istekli olduğunu dile getirdi.
Türkiye’nin olası bir barış gücü misyonundaki tek amacının insani yardımlara katkı sağlamak ve çatışmaların sonlandırılmasına destek olmak olduğunu belirten Güler, bu durumun İsrail için bir tehdit oluşturmadığını söyledi. Güler, bu konuda anlayış gösterilmesi gerektiğini vurguladı.
Bakan Güler, terör örgütü PKK’nın Suriye, Irak ve İran’da faaliyetlerini sürdürdüğüne dikkat çekerek, “Tüm silahlar teslim edilene kadar tehdit devam edecek.” değerlendirmesinde bulundu.
SDG’nin 10 Mart 2025’te birliklerin ve unsurların entegrasyonu konusunda Suriye yönetimiyle anlaşmaya vardığının hatırlatılması üzerine Güler, entegrasyon sürecinin bir an önce tamamlanmasının önemine işaret etti.
Güler, Japonya’nın tedarik etmeyi değerlendirdiği Türk yapımı insansız hava araçlarına ilişkin de açıklamalarda bulundu. Türk İHA’larının uzun süre havada kalış, kesintisiz gözetleme ve maliyet etkin kullanım avantajları sunduğunu belirten Güler, bu sistemlerin Japonya için caydırıcı bir unsur olabileceğini ifade etti.
Türk İHA’larının operasyonel tecrübeler ışığında geliştirildiğini ve güvenilir, esnek sistemler olduğunu kaydeden Güler, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından üretilen ANKA’yı örnek gösterdi.
Baykar tarafından geliştirilen Bayraktar TB2 ve TB3 insansız hava araçlarının da Japonya’nın savunma kabiliyetlerine katkı sunabileceğini belirten Güler, Japonya Savunma Bakanı Nakatani Gen’in Ankara ziyareti sonrası iki ülke arasında deniz güvenliği, insansız sistemler, eğitim ve hava savunma teknolojileri alanlarında yapıcı görüşmelerin sürdüğünü aktardı.
Güler, Milli Savunma Bakanlığı’ndan bir heyetin mart ayında Japonya’yı ziyaret ederek savunma sanayisi ve çerçeve anlaşması konularını ele almasının planlandığını da sözlerine ekledi.
Yerel Haberler Küba: ABD saldırısına hazırız, barış için diyaloğa açığız
Yerel Haberler Antalya’da bayram tedbirleri zirvede
Yerel Haberler Altın bayramın 3. gününde geriledi
Yerel Haberler İskenderun’da yasadışı bahis operasyonu
Yerel Haberler Kamu kaynaklarında yeni sistem devrede
Yerel Haberler Sosyal risk haritalarında ilk aşama tamam
Yerel Haberler Meteorolojiden uyarı: Sağanak ve kar etkili olacak
Yerel Haberler Katar’da Askeri Helikopter Kazası: 3 şehit var
Yerel Haberler İstanbul Fatih’te bina yıkıldı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021