Bakan Bolat: OSB sayısı 370’e yükseldi

Yerel Haberler - 10.03.2026 - 0:00

TOKAT-BHA

Açılışta konuşan Bakan Bolat, Türkiye’nin zorlu bir coğrafyada yer almasına rağmen ekonomik büyümesini sürdürdüğünü belirtti.

Bolat, “Bölgemizde savaşlar devam ediyor ancak biz Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde huzur ve istikrar adasıyız. Türkiye son 23 yılda sürekli büyüyen bir ekonomiye sahip oldu” dedi.

OSB sayısı ve istihdamda büyük artış

Türkiye’de organize sanayi bölgelerinin sayısının önemli ölçüde arttığını vurgulayan Bolat, 2002 yılında 170 olan OSB sayısının bugün 370’e yükseldiğini söyledi. Bolat, “370 OSB’deki işletme sayısı beş kat artarak 12 binden 60 bine çıktı. Çalışan sayısı ise 700 binden 2 milyon 300 bine yükseldi. Ayrıca Türkiye’de 40’a yakın organize tarım bölgesi bulunuyor” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin ekonomik büyümesine ilişkin verileri de paylaşan Bolat, milli gelirin 23 yılda 238 milyar dolardan 1,6 trilyon dolara çıktığını belirtti.

İhracatta da önemli artış yaşandığını ifade eden Bolat, “2002’de toplam 50 milyar dolar olan ihracatımız bugün 396 milyar dolara ulaştı. Mal ihracatımız 273,5 milyar dolar seviyesine yükseldi” diye konuştu.

Tekstil sektörü ihracatta önemli paya sahip

Tekstil sektörünün Türkiye sanayisinin gelişiminde önemli rol oynadığını belirten Bolat, sektörün köklü bir geçmişe sahip olduğunu söyledi. Bolat, “Türk tekstili, kumaşı, hazır giyimi ve ev tekstili ürünleriyle dünya pazarlarında önemli bir yer edindik. Geçen yıl hazır giyim, halı ve ev tekstilinde yaklaşık 31 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Bu rakam toplam mal ihracatımızın yüzde 11’ini oluşturuyor” dedi.

Yeni yatırımlar istihdama katkı sağlayacak

Erbaa’da açılışı yapılan iki tekstil fabrikasının bölgeye önemli katkı sağlayacağını ifade eden Bolat, yatırımlar sayesinde yaklaşık 300 kişiye doğrudan istihdam sağlanacağını belirtti.

Bolat, yatırımların bölge ekonomisini güçlendirdiğini vurgulayarak sanayi üretimi ve istihdam artışının devam edeceğini kaydetti.

Yerel Haberler AKK’den üniversite sınavına girecek gençler için destek videosu yayınlandı

Yerel Haberler İstanbul merkezli sokak çetesi operasyonunda 32 şüpheliye işlem

Yerel Haberler ABD-İran görüşmeleri ertelendi: Bölgesel gerilim süreci zora soktu

Yerel Haberler TİMBİR heyetinden Ankara İl Emniyet Müdürü Maksut Yüksek’e ziyaret

Yerel Haberler Ağlasun’da gül hasadı coşkusu: Safiye Soyman da katıldı

Yerel Haberler Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinde son gün

Yerel Haberler İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarında can kaybı 3 bin 912’ye yükseldi

Yerel Haberler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Kars’a geliyor

Yerel Haberler Antalyaspor Ergün’le yola devam

Yerel Haberler MGK’dan terörsüz Türkiye ve bölgesel istikrar mesajı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021