Bahçelievler’de çay beş lira

Yerel Haberler - 19.11.2025 - 8:12

İSTANBUL – BHA

Şirinevler Cengiz Topel Camii arkası, Bahçelievler Metro durağı yanı ve Yavuz Gökmen Parkı’nda konumlanan “Bi Kahve” noktalarında piyasaya kıyasla çok daha uygun fiyatlarla sıcak içecekler sunuluyor. Menüde çay 5 TL, Türk kahvesi 50 TL, filtre kahve 70 TL’den satılıyor. Bi Kart sahipleri ise Türk kahvesini 42 TL’ye, filtre kahveyi 59 TL’ye içebiliyor. Ayrıca menüdeki tüm ürünlerde Bahçelievler Belediye’nin uygulaması olan Bi Kart’a özel yüzde 15 ek indirim uygulanıyor.

Projenin sosyal belediyecilik vizyonunun bir parçası olduğunu belirten, Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, “Amacımız mahallelerimize kültürümüzün parçası olan çayı en en uygun fiyata vermek. Bi Kahve ile hem vatandaşımızın bütçesini koruyor hem de sıcak bir buluşma alanı oluşturuyoruz. Bu noktaların sayısını artırarak hizmeti daha geniş bir kesime ulaştırmayı planlıyoruz.” dedi.

Bi Kahve noktalarından hizmet alan vatandaşlar da uygulamadan oldukça memnun. Özel kafelerde çay ve kahve fiyatlarının çok yüksek olduğunu dile getiren Efe Canbaz, “Kahve fiyatları dışarıda 200–300 lira arasında değişiyor, çok pahalı. Burada gördüğüm kadarıyla daha ucuz, 70 lira… Bence çok güzel. Yani buradan geçiyorsanız, Bahçelievler’deyseniz gelip alabilirsiniz, kahvenin tadı da gayet güzel.” diye konuştu.

Çay fiyatının bu devirde 5 TL olmasının ekonomik açıdan çok değerli olmasına değinen Bayram Melayim ise, “Dışarıya göre çok uygun, makul buluyorum. Yani dışarıda 4–5 katı fiyata çay içmek varken burada çok uygun çay, kahve içebiliyoruz. Çayı mesela 5 liraya içiyoruz. Bu devirde 5 liraya hiçbir yerde çay falan bir şey bulamazsınız.” şeklinde konuştu.

Yerel Haberler Artvinspor Kulübü’nden “Bir forma da sen al memleketinin takımına destek ol.” projesi

Yerel Haberler Rusya’dan enerji tedarikinde yeni öncelik: Komşu ülkelere odaklanılacak

Yerel Haberler Ankara’da FETÖ/PYD operasyonu: 9 şüpheli hakkında gözaltı kararı

Yerel Haberler Erdoğan’dan Muhsin Yazıcıoğlu mesajı: “Milletimizin hafızasında özel bir yere sahip”

Yerel Haberler Adalet Bakanlığı’nda görev değişimi: Erdinç Avşar Hukuk İşleri Genel Müdürü olarak atandı

Yerel Haberler Ünlü isimlere uyuşturucu operasyonu: 14 gözaltı

Yerel Haberler Lang’dan Galatasaray itirafı: Beklediğinizden çok daha büyük

Yerel Haberler Altın fiyatlarında yükseliş

Yerel Haberler Vatikan’da: Papa 14. Leo şeytan çıkarıcılarla bir araya geldi

Yerel Haberler İstanbul’da dev huzur operasyonu: 1065 gözaltı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021