Aksaray Haberleri - 17.04.2015 - 17:21
MHP, seçim kampanyasında, 2011 genel seçimi sonuçlarına göre 1 milletvekili daha çıkartabileceği 16 ilde yoğunlaşacak. Genel Başkan Yardımcılarından oluşan komisyon, 2011’de yapılan genel seçim sonuçlarını masaya yatırdı. Son genel seçimde MHP’nin az oy farkla milletvekili çıkartamadığı ve 1 milletvekili daha çıkarmaya yakın olduğu illeri inceleyen komisyon, bu kapsamda olan 15 ili tespit etti.
Buna göre, Meclis’teki sandalye sayısını artırmayı amaçlayan MHP, seçim kampanyasında, Aksaray, Bayburt, Bolu, Burdur, Bursa, Gümüşhane, İstanbul, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Mersin, Nevşehir, Niğde ve Ordu’ya özel önem verecek.
MHP, 2011 genel seçiminde Aksaray, Bolu, Burdur, Gümüşhane, Kars, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Nevşehir, Niğde ve Ordu’da az oy farkla hiç milletvekili çıkaramamıştı. Kayseri’de 2. milletvekilini ve Bursa, İstanbul 1. bölge ile Mersin’de ise üçüncü milletvekilliklerini az oyla kaçırmıştı.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti:
“Seçim kampanyası boyunca genel merkez olarak bu illere özel ihtimam göstereceğiz. O illerde çalışmalara maddi ve manevi takviye yapılacak. Bu illerimize adaylarımızı seçerek gönderdik. Genel başkan yardımcılarımız da seçim kampanyası süresince bu illerde çalışmalara katılacak. Ayrıca Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin miting programında, bu illerin mutlaka yer alması planlanıyor.”
Aksaray Haberleri Netanyahu’dan İran saldırıları sonrası açıklama: Zor bir gece yaşadık
Aksaray Haberleri Altın bayramın 3. gününde geriledi
Aksaray Haberleri Türkiye’de 5G dönemi başlıyor
Aksaray Haberleri Malatya çarşı merkezinin teslim tarihi netleşti
Aksaray Haberleri Denizlerde 325 bin ton atık temizlendi
Aksaray Haberleri Bakan Güler Hatay Valiliği’ni ziyaret etti
Aksaray Haberleri Trump’tan ateşkes yok: “Karşı taraf yok olurken durulmaz”
Aksaray Haberleri Bayramda aileler arasında kavgaı: 3 ölü
Aksaray Haberleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Nevruz’ta barış vurgusu
Aksaray Haberleri Vali Masatlı denetimde bayramlaştı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021