Aksaray Haberleri - 18.03.2015 - 19:11
45 yıllık ömrünü tamamlayan ve ihtiyaca cevap veremeyen Büyük Bölcek Köprüsü’nün Yenileme Projesi, temel atma töreni ile hayata geçirildi.
Düzenlenen yeni köprü temel atma törenine Vali Şeref Ataklı, Garnizon Komutanı Albay Levent Ölmez Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Ak Parti İl Başkanı Abdülkadir Karatay, Ak Parti Merkez ilçe Başkanı Ömer Gizlenci, ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Borsa Başkanı Hamit Özkök, Baro Başkanı Levent Bozkurt, Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, daire müdürleri ve sivil toplum örgütü başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.
Açılışta bir konuşma yapan Belediye Başkanı haluk şahin Yazgı, Büyük Bölcek Köprüsü’nün 45 yıllık ömrünü tamamladığını belirterek, artık ihtiyaçlara cevap vermediğini söyledi. Bu amaçla yeni bir proje yaptıklarını belirten Başkan Yazgı, “Şimdi köprümüzü yıktık. Bu köprümüzün yıkımından sonra da Aksaray’ımıza yakışır, trafik sorunlarını rahat bir şekilde çözecek yeni bir proje üzerine çalışmalar yaptık. Bu çalışmalar kapsamında 24.02.2015 tarihinde ihalesini yaptık ve sözleşme yaptığımız firma ile birlikte yapımına başladık. Bugünde herkesin huzurunda temel atma törenimizi gerçekleştiriyoruz. Eski köprümüz 16 metre genişliğindeydi. Yeni köprümüz ise 26 metrelik giriş, çıkışı ise 37 metre genişliğinde olacak. Böylelikle köprümüz daha büyük ve daha geniş olacak. Bu köprümüzün her iki tarafında da yayalarımızın rahatça ulaşımını sağlayabilmesi için 2’şer metrelik kaldırımlar düzenledik. Yaptığımız projeler ile Aksaray’ımızın çehresini değiştirmeye devam ediyoruz. Biz bu projemizle birlikte 7 tane daha köprü projesinin ihalesini gerçekleştirdik. Bunlardan 4 tanesi yaya, 3 tanesi hem yaya hem de trafik olmak üzere. İnşallah önümüzdeki haftalarda da diğer açılışlarımız ile devam edeceğiz. Aksaray’ımız için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
Konuşmanın ardından temel atma merasimine geçildi. Vali Şeref Ataklı ve Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı butona birlikte basarak köprünün temelini attılar. Köprünün kısa sürede tamamlanarak trafiğe açılması planlanıyor.
Aksaray Haberleri Lüks otomobil şarj istasyonunda alev aldı
Aksaray Haberleri Emekli zam farkı 4 Şubat’ta yatıyor
Aksaray Haberleri Yumaklı’dan su tasarrufu çağrısı: Her damla gelecek için değerli
Aksaray Haberleri AJet filosuna 3 yeni nesil uçak daha katıldı
Aksaray Haberleri Satılık konut ilanlarında doğrulama zorunlu hale geliyor
Aksaray Haberleri Kırmızı bültenle aranan Serdar Sertçelik Türkiye’de
Aksaray Haberleri Doğal gazda 2026 tüketim tahmini açıklandı
Aksaray Haberleri Hindistan’ın Türkiye Büyükelçisi Rize’de: Türkiye’ye gelince günde 7-8 bardak çay içiyorum
Aksaray Haberleri Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 11 gözaltı
Aksaray Haberleri Meteorolojiden 18 İl İçin Sarı Kodlu Yağış Alarmı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021