Aziz İhsan Aktaş suç örgütü soruşturmasında 25 şüpheli adliyeye sevk edildi

Yerel Haberler - 01.08.2025 - 6:23

İSTANBUL-BHA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla başlatılan Aziz İhsan Aktaş suç örgütü soruşturması kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı İSFALT ve İETT bünyesindeki bazı ihalelere fesat karıştırıldığı iddiasıyla gözaltına alınan 25 zanlı adliyeye sevk edildi.

Soruşturma çerçevesinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, örgüt üyelerinin kamu ihalelerine müdahale ederek usulsüzlük yaptığı yönündeki tespitler üzerine İstanbul başta olmak üzere Antalya, Bursa, Çanakkale, Trabzon ve Giresun’da eş zamanlı operasyonlar düzenlenmişti.

Aralarında üst düzey yöneticiler de var

Gözaltına alınanlar arasında İETT Genel Müdürü İrfan Demet, İSFALT Genel Müdür Yardımcısı Sencer Hacıoğlu, eski İSFALT Genel Müdürü Burak Sıralı ve İETT bünyesindeki daire başkanları ile şube müdürleri de bulunuyor.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından sabah saatlerinde Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.

Soruşturma kapsamında, örgütün İSFALT ve İETT üzerinden kamu ihalelerine müdahil olduğu, ihale komisyonlarında yer alan bazı kişilerin de bu faaliyetlere karıştığı öne sürüldü.

Gözaltına alınan 25 şüphelinin tam listesi şöyle:

Yerel Haberler Türkiye genelinde yağış alarmı: Kuvvetli sağanak ve kar uyarısı

Yerel Haberler Erzurum’da yangın: Kundaklama şüphesiyle şüpheli yakalandı

Yerel Haberler Yeme-içme sektöründe yeni dönem: Menüde içerik ve alerjen bilgisi zorunlu

Yerel Haberler Bakan Gürlek, Düzce’de Konuralp Antik Tiyatrosu’nu ziyaret etti

Yerel Haberler Türkiye 5G’ye geçiyor: Yeni nesil mobil teknoloji 1 Nisan’da devrede

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan şehit polis memurunun ailesine taziye mesajı

Yerel Haberler Enerji piyasalarında sert hareketlilik sürüyor

Yerel Haberler “Bir Fotoğraf, Bir Millet: Şehidin Hatırası Salonu Ağlattı”

Yerel Haberler A Milli Takım’ın kritik maçında düdük Michael Oliver’da

Yerel Haberler Milli Eğitim Bakanlığı’ndan ücretsiz yapay zeka eğitimi

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021