Yerel Haberler - 30.11.2025 - 13:38
AYDIN (BHA) SELMA AYDIN – Aydın’da dün sabah saatlerinden bu yana aralıklarla devam eden sağanak yağış, özellikle Efeler ilçesinde günlük yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Kent merkezinde aniden bastıran yağmur, bazı bölgelerde kısa süre içinde su birikintilerine yol açtı. Yağışın en yoğun hissedildiği yerlerden biri ise Osman Yozgatlı Mahallesi oldu.
Yağış, Hakkı Bey Caddesi Aymek Kavşağı çevresinde yoğunlaştı. Yetersiz altyapı ve suyun kısa sürede tahliye edilememesi nedeniyle cadde adeta göle döndü. Yoldan geçen araçlar ilerlemekte güçlük çekerken, suyun yükselmesi esnafın dükkanlarının önüne kadar ulaştı. Yağışın ani bastırmasıyla birlikte birçok vatandaş, karşıdan karşıya geçmekte zorlandı.
Bölgede iş yerleri bulunan esnaflar, su birikintileri nedeniyle zor anlar yaşadı. Dükkanlarının giriş kısımlarına kadar ulaşan suyun içeri girmemesi için bazı esnafların kendi imkanlarıyla set kurmaya çalıştı. Sağanak yağış nedeniyle birçok işletme müşteri kaybı yaşarken, yoğun su birikintileri ticari hareketliliği de yavaşlattı.
Mahalle sakinleri, bölgede uzun süredir benzer sorunların yaşandığını belirterek altyapı çalışmalarının yetersiz kaldığını ifade etti. Vatandaşlar, özellikle Aymek Kavşağı civarında sağanak yağışların ardından su baskınlarının sıkça görüldüğünü dile getirdi. Bir mahalle sakini, “Her yağmurda aynı göle dönen yollar ile karşılaşıyoruz. Araçlar ilerlemiyor, biz yürüyemiyoruz. Artık kalıcı bir çözüm istiyoruz” diyerek tepkisini dile getirdi.
Öte yandan mahalle sakinleri, sağanak yağışın başlamasından bu yana mahallede herhangi bir belediye ekibinin görülmediğini ifade etti.
Yerel Haberler Beypazarı Belediye başkanı Dr. Özer Kasap: İlçede toplumun tüm kesimleriyle ortak hareket edeceğiz
Yerel Haberler Samsun’da zincirleme kaza: 19 kişi yaralandı
Yerel Haberler İsparta’da kaza yapan gençler Burdur’da defnedildi
Yerel Haberler Ankara barajlarında doluluk oranı geriledi
Yerel Haberler Kars’ta Nevruz Bayramı kutlandı
Yerel Haberler AYM denetiminde 3 partiye suç duyurusu kararı
Yerel Haberler Türkiye – Romanya maçına Fransız hakem
Yerel Haberler Yurt genelinde yağışlı hava etkisini devam ettirecek
Yerel Haberler “Çanakkale’de yapılamaz” denilen ameliyat ile hayata tutundu
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021