Ayaş Kaymakamı hakkında yeni gelişme!

Yerel Haberler - 28.04.2026 - 0:00

ANKARA – BHA 

Ankara’nın Ayaş ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında belediye basın sorumlusunun tören alanına alınmadığı iddialarıyla başlayan süreç, idari bir kararla sonuçlandı. Tartışmalara sosyal medya hesabından alışılagelmişin dışında bir üslupla yanıt veren Kaymakam Muharrem Eligül’ün ifadeleri, “kamu görevi ciddiyetiyle bağdaşmadığı” gerekçesiyle soruşturma konusu oldu.

Mülkiye Müfettişi görevlendirildi ve soruşturma başlatıldı

Ankara Valiliği’nin olayla ilgili inceleme başlatıldığını duyurmasının ardından İçişleri Bakanlığı sürece müdahil oldu. Kaymakam Eligül’ün paylaşımında kullandığı ifadeler ve yerel yönetimle yaşadığı polemik nedeniyle bakanlık tarafından mülkiye müfettişi görevlendirildi. Geniş kapsamlı yürütülen soruşturma çerçevesinde, söz konusu paylaşımın devlet memuru vakarına uygunluğu ve idari süreçler mercek altına alındı.

Yeni görev yeri Edirne oldu

Soruşturmanın selameti ve ilçedeki çalışma ortamının korunması amacıyla Muharrem Eligül Ayaş Kaymakamlığı görevinden alındı. Yapılan yeni görevlendirme ile Eligül, Edirne Valiliği Hukuk Müşavirliği birimine atandı.

 

Yerel Haberler Hatay’da tır alevlere teslim oldu

Yerel Haberler Akdeniz Üniversitesi’nde başarılı böbrek nakli

Yerel Haberler Giresun’da altyapı ve üstyapı çalışmaları devam ediyor

Yerel Haberler Kaş’ta kıtaları birleştiren maraton: Meis-Kaş yüzme yarışı tamamlandı

Yerel Haberler 69 ilde uyuşturucu operasyonu

Yerel Haberler Antalya’da Orman yangını alarmı

Yerel Haberler Yaz Etkinlikleri Kent Orkestrası konseriyle başladı

Yerel Haberler Kars’ta 51 suç kaydıyla aranan ve şahıs yakalandı

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye NATO’nun güvenliğine katkı sunan müttefiklerin başındadır

Yerel Haberler Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’in Suriye’deki saldırılarına tepki

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021