Avrupa Birliği Sivil Düşün Projesini Uyguluyor

Yerel Haberler - 16.05.2022 - 13:24

Çatısı altındaki 7 dernek ve bini aşkın şirketi temsil eden Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GÜNMARSİFED), 2022 Yılının Başından bu yana Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı kapsamında başvurusu kabul edilen “GÜNMARSİFED TR22 Bölgesi için güçleniyor, hakları savunuyor” projesini uyguluyor.

Balıkesir – Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası federasyonu bir Avrupa Birliği Programı olan Sivil Düşün kapsamında uygulamakta olduğu proje ile İletişim becerilerini, gönüllü, destekçi ve paydaşları artırma becerini, farklı kurumlarla çalışma becerini, kaynak geliştirme ve bütçe yönetme becerilerini, politika geliştirme becerini, dijital becerilerini geliştiriyor.

 

Projenin odak alanları;

İş dünyası ve insan hakları,

Gelişme hakkı

İletişim hakkı, ifade medya ve basın özgürlüğü oluşturuyor.

 

GÜNMARSİFED Çatısı altındaki proje ekibi koordinasyonu ile çeşitli faaliyetler gerçekleştiriliyor. Faaliyetlerin bir kısmı federasyonun üye dernekler ile birlikte kapasite artırımına yönelik çalışmalardan oluşurken bir kısmı da TR22 Bölgesinde İş dünyası ve insan hakları, gelişme hakkı, iletişim hakkı, ifade medya ve basın özgürlüğü haklarının geliştirilmesine odaklanmaktadır.

 

Proje kapsamında çeşitli toplantılar ve eğitim çalışmaları yapılmaktadır. Çanakkale’de yapılan bir eğitim çalışması ile dernek çalışanları bir araya getirilerek, gelişim ve kurumsal kapasite artırımı eğitimi verildi.

 

Çeşitli toplantılar ile hakların savunulması ve güvence altına alınması noktasında projeye katkıları ve proje sonrası savunuculuğu sürdürülebilirliği konuları ele alındı. Hedef kitlenin iletişim bankası oluşturularak projeye katkı ve fikirlerinin alınması aşamasında çalışmalar yürütüldü.

Yerel Haberler Sakarya’da ‘Profesyonel Boks Gecesi’ etkinliği

Yerel Haberler Paylaş “Davraz, En Güvenli Kayak merkezi olma özelliğini güçlendiriyor”

Yerel Haberler Papa 14. Leo’nun Türkiye ziyareti: Diplomasi, tarih ve stratejik mesajlar

Yerel Haberler Beypazarı trafik kazası 1 kişi öldü 3 kişi de yaralandı

Yerel Haberler Yurdun bazı kesimlerinde kar etkili oldu

Yerel Haberler Yavuz Ağıralioğlu Adıyaman’dan seslendi: “Apo’ya umut, milletimize kâbus oldunuz”

Yerel Haberler Basit usulden gerçek usule geçecek mükelleflere geçiş kolaylığı

Yerel Haberler Kars36 Spor, Nusaybin Belediye Spor deplasmanında puan arayacak

Yerel Haberler Gazze’de can kaybı 70 bin 654’e çıktı

Yerel Haberler Fatih Erbakan: Terör konusunda çözüm referandumdur

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021