Yerel Haberler - 27.10.2025 - 10:59
SİVAS – BHA
Asef Çoban Anadolu Lisesi öğrencilerinin düzenlediği anlamlı etkinliğe İlçe Millî Eğitim Müdürü Muharrem Demir ile Okul Müdürü Orhan Kavas katıldı. Öğrenciler, şairin eserlerinden şiirler okuyarak onun fikir dünyasını ve “yerli duruşla evrensel bakış” anlayışını yaşattılar.
Muharrem Demir, “Attilâ İlhan, her eserinde tarihine, köklerine ve milletinin kültürel hafızasına derin bir bağlılık göstermiştir. Ona göre gelecek, köklerini doğru anlayarak ve onlardan beslenerek inşa edilebilir. “Hangi Batı”, “Hangi Sol”, “Hangi Edebiyat” gibi eserlerinde sıkça yönelttiği sorgulayıcı sorularla, sadece bir edebiyatçı değil; hakikatin peşinde bir düşünür, bir kültür muhafızı olduğunu ortaya koymuştur.” dedi.
Etkinlik, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde; edebiyat aracılığıyla millî kimliği, kültürel kökleri ve düşünsel bağımsızlığı diri tutma hedefiyle gerçekleştirildi.
Yerel Haberler Hatay’da tır alevlere teslim oldu
Yerel Haberler Akdeniz Üniversitesi’nde başarılı böbrek nakli
Yerel Haberler Giresun’da altyapı ve üstyapı çalışmaları devam ediyor
Yerel Haberler 69 ilde uyuşturucu operasyonu
Yerel Haberler Antalya’da Orman yangını alarmı
Yerel Haberler Yaz Etkinlikleri Kent Orkestrası konseriyle başladı
Yerel Haberler Kars’ta 51 suç kaydıyla aranan ve şahıs yakalandı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021