ATSO Personelinden Anlamlı Destek

Aksaray Haberleri - 04.01.2018 - 13:59

Aksaray Organize Sanayi Bölgesinde yer alan Özel Bilişim Koleji öğrencileri tarafından başlatılan “Teknolojiden kitaba şans ver” projesine, Ticaret ve Sanayi Odası personelleri de topladıkları kitaplar ile destek oldu.

Ülkemiz genelinde bu tür projelere daha fazla destek olunması gerektiğini belirten ATSO Halkla İlişkiler Uzmanı Recep Dilli yapmış olduğu açıklama da; “Kitapla yetişen nesiller başarı dolu ve iyi bir geleceğe doğru koşan insanoğlu olacaktır.

Kitap okumak insanoğlunun kişisel gelişimini elde eden mühim etkenlerden biridir. İnsanın fikir yapısını, hayal dünyasını geliştirir; sözcük dağarcığını arttırır, insana informasyon ve birikim kazandırır.

Okumak, kişiyi öğrenmeye götürmüş olan en başlı informasyon deposudur. İnsan için en kolay ve en etkili öğrenme yolu kitap okumaktır.

Gelişmiş ülke toplumları, haiz oldukları bilgilerin %55’ ini kitap okuma kanalıyla kazanmıştır. Gelişmemiş ülkelerin çoğunun karşılaştıkları sorunların temelinde ise eğitimsizlik ve kitap okumamak yatar.

Gelişmemiş ülkelerde yaşam devam eden kişiler, kitap okuyarak geçirebilecekleri zamanı çoğu zaman kendilerine yarar sağlamayan işlerle harcamaktadırlar. Maalesef Devletimizin tüm desteklerine ve imkanlarına rağmen ülkemizde kitap okuma seviyesi çok düşük seviyededir. Günümüzde teknolojiye ve sosyal medyaya olan bağımlılığımız, şüphesiz kitap okuma alışkanlığımızı olumsuz etkileyen en önemli faktörlerden biri olarak öne çıkıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun yapmış olduğu son araştırma da bunu destekler nitelikte. Yayınlanan rapora göre Türkiye kitap okumada 86. sırada. Ülke olarak günde ortalama 6 saat televizyon izleyip, 4 saat internete girerken kitap okumaya sadece 1 dakikamızı ayırıyoruz! Avrupa Birliği ülkelerinde %21 olan kitap okuma oranı ise ülkemizde sadece %0,01 seviyesindedir.

Bizim bu oranları artırmamız ve kitapları gençlerimize sevdirmemiz gerekmektedir. Bu anlamda Organize Sanayi Bölgemizde yer alan Özel Bilişim Koleji Öğrencelerine ve Proje Öğretmenleri olan Neslihan Hanıma ayrıca teşekkür ediyor, kitap projesine destek olarak gençlerimizin daha fazla kitap okumalarına katkı sağlamak istiyoruz.

İlimizde genelinde de kitap projesine destek olmak isteyen herkesi bu tür projelere yönelmesini istiyoruz. Bu tür projelerin ülkemiz geneline hızla yayılması ve tüm kesimin destek olunması bizim en büyük dileğimizdir” Dedi.

Aksaray Haberleri Ramazanın son iftarı Çanakkale’de yapılacak

Aksaray Haberleri Kars’ta “Açık Kapı” üniversite öğrencileriyle buluştu: Talepler yerinde dinleniyor

Aksaray Haberleri Altın fiyatlarında yeni gün: Yön ise yukarı

Aksaray Haberleri İstanbul sürücülerine uyarı: Saraçhane çevresi trafiğe kapatılıyor

Aksaray Haberleri Artvin’de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. yıl dönümü dolayısıyla törenler düzenlendi

Aksaray Haberleri Denizlerde fırtına: Dört bölgede kuvvetli rüzgar bekleniyor

Aksaray Haberleri Bakan Memişoğlu: Türkiye son 10 ayda 513 ton hafifledi

Aksaray Haberleri 73 ilde narkotik operasyonu: 1 tonun üzerinde uyuşturucu ele geçirildi

Aksaray Haberleri Bayram tatiline çıkacaklar dikkat: Tüm yurtta yağışlı hava etkili olacak

Aksaray Haberleri MSB’den Adana’ya ilave Patriot kararı: Hava savunması güçlendiriliyor

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021