Yerel Haberler - 11.09.2025 - 18:20
ANKARA – BHA
ATO Başkanı Baran, yazılı bir açıklama yaparak, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu’nun (PPK) Eylül ayı faiz kararını değerlendirdi. Baran, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Merkez Bankamızın 250 baz puanlık indirimle, politika faizini yüzde 43’ten yüzde 40,5’e indirmesi kararını memnuniyetle karşılıyor; üretim, yatırım ve ihracat kapasitemizi güçlendirme, istihdamı artırma ve işletmelerimizin yükünü hafifletme yolunda önemli bir adım olarak görüyoruz. Enflasyonla mücadele ile küresel risklerin devam ettiği bir süreçte faiz oranlarını belirlemek, hassas bir denge gerektiriyor. İş dünyası olarak, gerek sürdürülebilir büyümeden, gerekse tek haneli enflasyon hedefinden ödün vermeden bu indirimlerin devam etmesini bekliyoruz. Bu kararı, bankalar da dikkate alarak KOBİ’lerimize uygun koşullarda krediye erişim imkânı olarak yansıtmalı. Özellikle sanayide ve bazı stratejik sektörlerde krediye erişim olanaklarının kolaylaştırılması büyük önem arz ediyor”
Yerel Haberler Hatay’da tır alevlere teslim oldu
Yerel Haberler Akdeniz Üniversitesi’nde başarılı böbrek nakli
Yerel Haberler Giresun’da altyapı ve üstyapı çalışmaları devam ediyor
Yerel Haberler 69 ilde uyuşturucu operasyonu
Yerel Haberler Antalya’da Orman yangını alarmı
Yerel Haberler Yaz Etkinlikleri Kent Orkestrası konseriyle başladı
Yerel Haberler Kars’ta 51 suç kaydıyla aranan ve şahıs yakalandı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021