Yerel Haberler - 01.02.2026 - 14:37
RİZE-BHA
Doğu Karadeniz’in kadim geleneklerinden biri olan atmacacılığın, kızıl sırtlı örümcek kuşuna yönelik yasak nedeniyle yok olma riskiyle karşı karşıya kaldığı ifade edildi. Rize başta olmak üzere Artvin hattında faaliyet gösteren atmacacılar dernekleri, alınan karara ilişkin ortak bir açıklama yaptı.
Dernekler adına yapılan açıklamada, söz konusu yasağın yalnızca bir avcılık faaliyetine değil, Doğu Karadeniz halkının yüzyıllardır sürdürdüğü kültürel mirasa doğrudan zarar verdiği belirtildi. Atmacacılığın bölge kültürünün ayrılmaz bir parçası olduğu vurgulandı.
Ataspor olarak görülen atmacacılığın sürdürülebilmesi için yasağın gözden geçirilmesi ve gerekli girişimlerin yapılması talep edildi. Açıklamada, konunun Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın takdirine sunulduğu ifade edildi.
Açıklamanın, Rize, Artvin ve ilçelerinde faaliyet gösteren 10 atmacacılar derneği tarafından paylaşıldığı bildirildi.
Yerel Haberler Satılık konut ilanlarına e-Devlet doğrulaması geliyor
Yerel Haberler Beypazarı’nda TYT, AYT ve LGS deneme sınavları düzenlenecek
Yerel Haberler Antalya’daki otobüs faciasında ihmal iddiası
Yerel Haberler MHP Aksaray İl Teşkilatında “Asıl-Vekil Buluşması”
Yerel Haberler Habur Gümrük Kapısı’nda 41 kilogram altın ele geçirildi
Yerel Haberler Dereboğazı yolu yine can aldı 7 ölü 5 yaralı
Yerel Haberler Liman ve havalimanında büyük uyuşturucu operasyonu
Yerel Haberler Aksaray, Stratejik Sanayide Yeni Merkez Oluyor
Yerel Haberler Antalya’da yolcu otobüsü devrildi: 8 ölü, 26 yaralı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021