ASÜ’de Vakıflar Konulu Panel

Aksaray Haberleri - 17.12.2015 - 15:33

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) İslami İlimler Fakültesi (İİF) Konferans Salonu’nda, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteği ile Ensar Vakfı tarafından yürütülen “Yeni Sivil Toplumda 5N 1K Projesi” kapsamında, “Medeniyetimizde Sivil Toplum Kuruluşu Olarak Vakıflar” konulu bir panel gerçekleştirildi.

Panelin moderatörlüğünü ASÜ İİF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bahaüddin Varol gerçekleştirdi. Ensar Vakfı Genel Müdür Yardımcısı ve Projeler Genel Koordinatörü Abdullah Serenli, panelin açılışında yaptığı konuşmasında, gençlerin erken dönemde sivil topluma dâhil olmaları ve toplumsal sorunlara çözüm üretmelerinin öneminden bahsetti. Dekan Varol da, vakıf kültürünün ne denli önemli olduğuna dair görüşlerini açıkladı. Panele konuşmacı olarak Bartın Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Hüseyin Güneş ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Duran katıldı.

Yapılan konuşmalarda, “Sağ elin verdiğini sol el bilmeyecek” düsturu üzerinde duruldu ve bu anlayışa sahip olan neslin 10 asır boyunca ayakta kaldığı, yeni neslin sayesinde bu anlayışın ilelebet devam edeceği vurgulandı.

Aksaray Haberleri Yenilenmiş teknolojik ürünlerde tüketiciye yeni güvenceler

Aksaray Haberleri UDSP yabancı dil sınavı soru ve cevapları erişime açıldı

Aksaray Haberleri Kars merkezli ‘Evde paketleme işi’ vaadiyle vatandaşları dolandırdılar

Aksaray Haberleri Kars İl Özel İdaresi’nde kilit parke taşı üretimi aralıksız sürüyor

Aksaray Haberleri Kaymakam Aslantatar, öğrencilerin karne sevincine ortak oldu

Aksaray Haberleri DMM’den sahte belge uyarısı: NATO Zirvesi iddiaları yalanlandı

Aksaray Haberleri Kars Milletvekili Adem Çalkın: Kars’a 24 doktor atandı, yeni hekimler hayırlı olsun

Aksaray Haberleri Terör soruşturmasında 178 kişi tutuklandı

Aksaray Haberleri Kars Kaşarı, Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescili yolunda

Aksaray Haberleri Çorum’da 83 bin 402 öğrenci karne sevinci yaşadı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021