ASÜ’de Kutlu Doğuma Özel Fidan Dikme Çalışması

Aksaray Haberleri - 02.05.2016 - 15:21

ASÜ’de Kutlu Doğuma Özel Fidan Dikme Çalışması. Sosyal ve kültürel anlamda düzenlediği etkinliklerle dikkat çeken ve özellikle Türkiye’de orman varlığı az olan şehirlerde yaptığı ağaçlandırma çalışmalarıyla örnek olan Sohta Sinan Eğitim ve Hizmet Vakfı, Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ) Kutlu Doğuma özel bir çalışma yaptı. Vakıf mensupları, farklı türlerde 2 bin 500 fidanı, ASÜ yönetiminin de katıldığı bir törenle toprakla buluşturdu.

Vakıf temsilcilerini ilk olarak Senato Salonu’nda ağırlayan ve üniversite hakkında bilgiler veren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hacı Murat Yılmaz, yapılan çalışmanın önemine temas etti. Üniversite olarak yapılan ağaçlandırma çalışmalarından söz eden ve bu noktada samimi gayretler içinde olduklarını belirten Yılmaz, gerek toprak yapısındaki, gerek su niteliğindeki, gerekse iklimsel manadaki olumsuzluklara rağmen her yıl binlerce fidan diktiklerini söyledi. Yaptıkları çalışmalara sunulan bu tip destekleri önemsediklerinden bahseden Prof. Yılmaz, “Vakıf yönetimine çok teşekkür ediyoruz. Hedefimiz, tüm olumsuz şartlara rağmen yeşil bir kampüs oluşturmak. Bu hususta samimi şekilde çalışıyoruz” dedi. Sohta Sinan Eğitim ve Hizmet Vakfı Kurucu Üyesi Zeki Balcıoğlu ise vakıf olarak insanlara ve ülkeye hayırlı hizmetler üretmenin gayretinde olduklarını belirterek, “Bu kapsamda çeşitli ağaçlandırma çalışmalarıyla ülkemizi yeşillendiriyoruz. Biz, en kurak olan ve orman varlığı az olan yerlerde bu ağaçlandırmaları yapıyoruz. ASÜ ile de bu hususta bir dayanışma içinde olmaktan son derece memnunuz. Vakfımız tam bağımsız bir vakıf ve “Herkese açık olan bir pınar” sloganıyla hareket ediyoruz” dedi. Yapılan konuşmaların ardından kampüste belirlenen bölgeye iğde, akasya, dişbudak ve meyve türünde toplam 2 bin 500 adet fidan dikildi.

Etkinliğin sonunda, çalışmalara emek veren isimlere plaket ve hediyeler takdim edildi. Fidan dikme törenine vakıf temsilcilerinin yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Özçifçi, ASÜ Genel Sekreteri Bayram Ali Yavaş ve ASÜ personeli de katıldı.

Aksaray Haberleri Eskader’in düzenlediği “Babıabi Sohbetleri” Programında, D. Mehmet Doğan konuşuldu

Aksaray Haberleri Meteoroloji’den çifte uyarı: Sağanak yağış ve kuvvetli rüzgara dikkat

Aksaray Haberleri Haziran ayı doğum yardımı ödemeleri annelerin hesaplarına geçti

Aksaray Haberleri Burdur lisesi mezuniyet töreninde Japon esintisi

Aksaray Haberleri Dünya Kupası’nda tarihi rekor: Tribünlerde 3,6 milyon seyirci

Aksaray Haberleri Beşiktaş GAİN’e EuroLeague daveti

Aksaray Haberleri “Kağılcık Ekolojik Teke Obası” törenle hizmete açıldı

Aksaray Haberleri Şile Belediyesi soruşturmasında 16 şüpheli gözaltına alındı

Aksaray Haberleri Antalya’da orman işçilerine MYK sınavı yapıldı

Aksaray Haberleri Ekmek meselesi ATSO gündeminde

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021