Aksaray Haberleri - 17.09.2020 - 15:38
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, tarım ve hayvancılık alanındaki tüm çalışmalara imkânlar ölçüsünde destek vermeye çalıştıklarını, amaçlarının üretici, sanayici ve tüketici eksenindeki süreçlerin sağlıklı şekilde işlemesine katkı sağlamak olduğunu belirtti.
Tarım, hayvancılık ve süt birliklerinin oluşturduğu Aksaray Süt Üreticileri Platformu Rektör Şahin’i ziyaret etti ve süt numunelerinin ASÜ laboratuvarında analiz ettirilmesine ilişkin taleplerini iletti. ASÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda bulunan Özel Gıda Kontrol Laboratuvarının Tarım Bakanlığı onaylı bir laboratuvar olduğunu ve hem Aksaray’a hem de havzada bulunan diğer illere hizmet verdiğini kaydeden Rektör Şahin, geçen yıl 8 bin analizin yapıldığını söyledi. Amaçlarının üretici, sanayici ve tüketici eksenindeki süreçlerin sağlıklı şekilde işlemesine katkı sağlamak olduğunu kaydeden ASÜ Rektörü, “Biz, bu noktada hizmet vermeye devam ediyoruz ve kapımız herkese açık. Bizim gerek Aksaray içine gerekse Aksaray dışına hizmet verme yükümlülüğümüz var. Bize başvuran herkesle, belirlenen standartlar ölçüsünde çalışma yapmaya hazırız” dedi. Platform adına konuşan Aksaray Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin ise sınıflandırılacak inek sütüne verilecek desteklerden faydalanabilmek için üreticilerin Bakanlık onaylı laboratuvarı kullanılması gerektiğine dair bir tebliğ yayınlandığını anımsattı. Bu noktada süt numunelerini ASÜ’deki laboratuvarda analiz ettirmek istediklerini kaydeden Zengin, “Biz, üreticilerimiz için çalışmaya devam ediyoruz. Sayın Rektörümüze taleplerimizi iletmek için bir görüşme yaptık, kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Deligöz ile merkez ve ilçe tarım, hayvancılık ve süt birliklerinin temsilcisi olan platform üyeleri de katıldı.
Aksaray Haberleri Eskader’in düzenlediği “Babıabi Sohbetleri” Programında, D. Mehmet Doğan konuşuldu
Aksaray Haberleri Meteoroloji’den çifte uyarı: Sağanak yağış ve kuvvetli rüzgara dikkat
Aksaray Haberleri Haziran ayı doğum yardımı ödemeleri annelerin hesaplarına geçti
Aksaray Haberleri Burdur lisesi mezuniyet töreninde Japon esintisi
Aksaray Haberleri Dünya Kupası’nda tarihi rekor: Tribünlerde 3,6 milyon seyirci
Aksaray Haberleri Beşiktaş GAİN’e EuroLeague daveti
Aksaray Haberleri “Kağılcık Ekolojik Teke Obası” törenle hizmete açıldı
Aksaray Haberleri Şile Belediyesi soruşturmasında 16 şüpheli gözaltına alındı
Aksaray Haberleri Antalya’da orman işçilerine MYK sınavı yapıldı
Aksaray Haberleri Ekmek meselesi ATSO gündeminde
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021