ASÜ Öğrencilerine Mobil Yazılım Eğitimi

Aksaray Haberleri - 12.11.2015 - 11:28

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü ile TURKCELL, “Geleceği Yazanlar” isimli bir program düzenledi ve öğrencilere mobil programlama eğitimi verdi.

İlk kez 2013 yılında gerçekleştirilen “Geleceği Yazanlar” programı, gençleri mobil yazılım geliştirme konusuna teşvik etmek için düzenleniyor. Programın düzenlendiği üniversiteler arasına ASÜ’de girdi. Yüzlerce öğrenci, uzmanların mobil yazılım konusundaki anlatımlarını dinledi, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı ve neler yapılabileceği hususunda görüş alışverişinde bulundu. Mobil platformların tanıtıldığı ve kavramlara dair genel bilgilerin verildiği programda öğrencilere, Android ortamda bir mobil uygulamanın nasıl geliştirileceği ve geliştirilen bu uygulamanın mobil pazarlarda nasıl yayınlanacağına dair bilgiler aktarıldı. Etkinlik İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin farklı salonlarında eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Program, ASÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emin İbili ve Araştırma Görevlisi Mehmet Özkaya’nın girişimleriyle gerçekleştirildi.

Aksaray Haberleri Gülbirlik’li öğrenciler geri dönüşümü yerinde öğrendi

Aksaray Haberleri Ziraat Türkiye Kupası’nda grup maçları belli oldu

Aksaray Haberleri Türkiye’nin sağlık harcaması 2024’te 2,3 trilyon liraya aştı

Aksaray Haberleri Burdur, ihracatta geçen yılı katladı!

Aksaray Haberleri Çocuklar istedi, Başkan Kocagöz çim saha yaptı

Aksaray Haberleri Efeler’de Dijital Gençlik Merkezi eğitimleri başladı

Aksaray Haberleri Isparta kışa hazırlanıyor: Tedbirler masada

Aksaray Haberleri Aydın’ın veteriner hekimleri Köşk’te buluştu

Aksaray Haberleri Ankara, “Unesco öğrenen şehirler küresel ağı”na resmen kabul edildi

Aksaray Haberleri Bilim Merkezi ile Üniversiteden “Siber Dayanışma” semineri

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021