ASÜ Mühendislik Fakültesi Akademisyenleriyle Buluştu

Eğitim - 15.11.2021 - 8:28

Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ) akademik, kültürel ve sanatsal derinleşme çalışmalarının ivmesinin arttığı bir sürecin yaşandığını, Salgın koşullarına rağmen bu süreci en verimli şekilde geçirmeye çalıştıklarını söyledi.

Mühendislik Fakültesi Bölüm Başkanlarının katıldığı istişare toplantısında konuşan Rektör Şahin, Salgın gibi, dünyanın her yerini etkisi altına alan ciddi bir sürecin içinden geçilmekte olduğunu belirterek, bu süreci en iyi biçimde yönetmeye çalıştıklarını vurguladı. Kısıtlama kararlarının alındığı ilk günden bu yana ASÜ’deki işlerin aksamaması ve eğitim-öğretimin en ideal şekilde sürmesi için yoğun biçimde çalıştıklarını ileten Şahin, “Sürece çok kısa bir süre içinde adapte olduk. Bu noktada herkesin çok ciddi emekleri var ve tüm çalışma arkadaşlarımıza bir kere daha çok teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimiz de bu noktada bizlere destek oldu. Onlara da çok teşekkür ediyoruz” dedi. ASÜ’de bu süreç içerisinde ve daha evvelinden çok önemli çalışmalar yapıldığını anımsatan Rektör Şahin, şöyle devam etti: “Kaba işçilik dönemi diye adlandırabileceğimiz fiziki yapılanma sürecini geride bıraktık. Artık ince işçilik diyebileceğimiz, akademik, kültürel ve sanatsal derinleşme sürecinin içindeyiz. Bu çalışmalar elbette daha evvel de yapılıyordu, ancak yeni dönemimizde yoğunluk arttı ve artmaya devam ediyor. Üniversiteleri üniversite yapan değerlere daha çok enerji harcadığımız bir ortalamadayız.” Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Şafak’ın genel değerlendirmesinin ardından akademisyenler, çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.

Toplantı, süren, tamamlanan ve planlanan projeler, eğitim-öğretim faaliyetleri, beklentiler ve sorunlara çözüm önerileri eksenli fikir alışverişleriyle tamamlandı.

Eğitim Lavanta Bahçemiz Tarım ve Turizmin Buluşma Noktası Oldu

Eğitim Aksaray Sosyal Belediyecilikte Örnek Olmaya Devam Ediyor

Eğitim Sığırların Solunum Hastalıklarına İlişkin Proje Destek Aldı

Eğitim Aksaray İHH Başkanı Korkmaz Özgürlük Filosu’nda

Eğitim Macera Park Çok Yakında Yeni Sezona Merhaba Diyecek

Eğitim Aksaray İHH 2024 Ramazan Faaliyetleri

Eğitim Başkan Dinçer Çocukları 23 Nisan Çocuk Şenliğine Davet Etti

Eğitim Yeni Belediye Hizmet Binasında Çalışmalar Aralıksız Sürüyor

Eğitim Solaklı’da Bir İlk: Kadın Başkan Seçildi

Eğitim Başkan Dr. Evren Dinçer Mazbatasını Aldı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021