ASÜ Harmandalı Köyü’ne Kütüphane Kurdu

Aksaray Haberleri - 11.03.2016 - 15:12

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) koordinatörlüğünde başlatılan “Kütüphanesiz Okul Kalmasın” projesi, verimli şekilde devam ediyor. Proje kapsamındaki 4’üncü kütüphane, Ortaköy İlçesi’ne bağlı Harmandalı Köyü’ne kuruldu.

“Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında başlatılan çalışmanın işbirliklerini de geliştirdiğini söyleyen ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, “Üniversite, Milli Eğitim Müdürlüğü, Kaymakamlık, Okul Yönetimi ve hayırsever işadamımız işbirliği ile Harmandalı Köyü Şehit Ali Rıza Altın İlkokulu’na bir kütüphane kazandırdık. Proje kapsamındaki 4’üncü kütüphanemizi kurduk. Kütüphanesi olmayan 20 civarında köyümüz var. Kurumlar ve hayırsever işadamlarımızın koordinasyonu ile bu köylerimizi de kütüphaneyle buluşturmayı ümit ediyoruz. Çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Yaklaşık 90 öğrencisi olan ilkokulun kütüphane eksiğini tespit ettikten sonra hızlı şekilde çalışmalara başladıklarını belirten ASÜ Aile Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Aybala Çayır, “Harmandalı Aksaray’a çok uzak bir köy ve böyle bir çalışmayı bu köyde gerçekleştirmek istedik. Milli Eğitim Müdürümüzle, Okul Müdürümüzle ve hayırsever işadamımızla görüştük; Sayın Rektörümüzün de katkılarıyla 4’üncü kütüphanemizi kurmuş olduk. 5’inci kütüphanemiz için de hazırlıklarımızı tamamladık” dedi. Törende Ortaköy Kaymakamı Mustafa Can, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ve Hayırsever İşadamı Gökhan Konar da kısa birer konuşma yaparak, kütüphane kurulmasına vesile olan herkese teşekkür ettiler. Kütüphaneye, hayırsever işadamı Gökhan Konar’ın anne-babasının ismi olan “Altan-Kaybe Konar Kütüphanesi” adı verildi.

Yapılan konuşmaların ardından kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi. Etkinliğin son bölümünde ASÜ Bilimsel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden uzmanlar, bilime dikkat çekmek adına, ilkokul öğrencilerinin anlayabileceği düzeyde çeşitli deneyler gerçekleştirdi.

Aksaray Haberleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan karne günü mesajı

Aksaray Haberleri Dijital Şiddet ve Siber Zorbalık Paneli Ankara’da gerçekleştirildi

Aksaray Haberleri ASİAD Heyetinden TİMBİR Genel Başkanı Dr. Basa’ya Ankara ziyareti

Aksaray Haberleri Hatay İskenderun’da asansör kazası

Aksaray Haberleri Artvin’de 22 bin 592 öğrenci karne heyecanı yaşadı

Aksaray Haberleri Kırıkhan MEM şampiyon oldu

Aksaray Haberleri AKK Ankara’ya İz Bırakanların konuğu Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu oldu

Aksaray Haberleri Hatay Samandağ’da karne sevinci

Aksaray Haberleri AKK’de geri dönüşümün önemine dair panel gerçekleştirildi

Aksaray Haberleri Mehir Aile Platformu’ndan Brüksel Ticaret Müşavirliğine ziyaret

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021