ASÜ-AHİ Evran Üniversiteleri Arasındaki İşbirliği Gelişiyor

Aksaray Haberleri - 25.03.2016 - 15:19

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) ile Ahi Evran Üniversitesi, Merkezi Laboratuvarlarda yer alan çeşitli analiz cihazlarını ortak kullanma hususunda bir protokol imzaladı. Tören, ASÜ Senato Salonu’nda gerçekleştirildi.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, protokolün arka planında, devletin kaynaklarının etkin, verimli ve ekonomik şekilde kullanılması düşüncesi olduğunu belirtti. Gerek ASÜ’nün, gerekse Ahi Evran Üniversitesi’nin elinde bilimsel analizler yapma kabiliyetine sahip bir takım cihazlar bulunduğunu, karşılıklı olarak bu cihazları kullanabilmek adına ortak bir çerçeve oluşturmaya çalıştıklarını kaydeden Şahin, “Süreçteki katkılarından dolayı Sayın Rektörüme teşekkür ediyorum. Bundan sonra, lisansüstü eğitim hususunda farklı işbirliklerimiz de olacak” dedi. Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ise ASÜ’nün kardeş üniversite olduğunu ifade ederek, işbirliklerinin farklı sahalarda da süreceğini belirtti. Ortak bir yüksek lisans açma hususundaki çalışmalarının Senato’dan geçtiğini dile getiren Prof. Karakaya, “Kamu kaynaklarını etkili kullanmak ve işbirliklerini güçlendirme adına çevre üniversitelerle diyalog halindeyiz. Ancak ASÜ’nün bizim nezdimizde ayrı bir yeri var. Hem öğretim üyesi, hem de bölümler bazında birliktelik sağlamak ve kamu kaynaklarını etkin kullanmak adına imzalanan protokolün hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yapılan açıklamaların ardından Rektör Şahin ve Rektör Karakaya, işbirliği protokolünü imzaladı. Heyet daha sonra Bilimsel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni gezdi, yetkililerden cihazlar hakkında bilgi aldı.

Aksaray Haberleri Kars’ta 51 suç kaydıyla aranan ve 42 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Aksaray Haberleri Bakan Çiftçi BHA’ya konuştu: Yeni nesil suç örgütlerine geçit yok

Aksaray Haberleri Isparta il özel idaresi’nden yeni vizyon: Hedef ulusal ve uluslararası fonlar

Aksaray Haberleri Antakya Ata Köprüsü yıkılacak

Aksaray Haberleri Isparta32spor’da yeni başkan Ender Kızıltan

Aksaray Haberleri Hatay’da tır alevlere teslim oldu

Aksaray Haberleri Giresun’da altyapı ve üstyapı çalışmaları devam ediyor

Aksaray Haberleri 69 ilde uyuşturucu operasyonu

Aksaray Haberleri Terör soruşturmasında 178 kişi tutuklandı

Aksaray Haberleri Kars Kaşarı, Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescili yolunda

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021