AŞTİ’de bayram yoğunluğuna karşı tedbirler artırıldı

Yerel Haberler - 22.05.2026 - 0:00

ANKARA – BHA

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), vatandaşların Kurban Bayramı’nı huzur ve güven içerisinde geçirebilmesi için tüm hazırlıklarını tamamladı. Bayram öncesi yoğunluğun artması beklenen Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi’nde (AŞTİ) güvenlikten temizliğe kadar birçok alanda ek tedbirler hayata geçirildi.

BUGSAŞ tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında terminalde görevli personel sayısı artırılırken, yüzlerce personel 7 gün 24 saat sahada olacak.

AŞTİ 910 kamera ile izlenecek

BUGSAŞ Genel Müdürü Vecihi Halil İyigün, Kurban Bayramı boyunca 200’ü güvenlik görevlisi olmak üzere toplam 430 personelle 7 gün 24 saat sahada olacaklarını belirterek şu bilgileri verdi:

“Toplam 200 güvenlik personelimiz görev yapıyor. 16 kapıda bulunan 16 X-ray cihazıyla bütün giriş çıkışlarımız kontrol altında. İlave olarak ANFA Güvenlik Genel Müdürlüğü’müzden K9 köpeklerimiz gelecek. Bu süre zarfında vatandaşımızın yoğun olduğu saatlerde köpeklerle de önleyici devriye faaliyeti icra edeceğiz. Bayram boyunca toplam 910 kamera ile AŞTİ izleniyor olacak.”

Temizlik ve trafik düzenlemeleri de artırıldı

AŞTİ’de teknik ekiplerden temizlik personeline kadar tüm birimlerin bayram planlamasının yapıldığını belirten İyigün, terminal içerisindeki trafik akışının aksamaması için de çeşitli düzenlemeler gerçekleştirildiğini ifade etti.

İyigün, “7/24 temizlik devam edecek. Bayram süresince ek tedbirlerle birlikte toplam 430 personelimiz görev yapacak. Vatandaşlardan talebimiz şu; uzun süre AŞTİ otoparklarını meşgul etmemeleri çok önemli. Çünkü Konya Yolu’ndaki trafiği de aksatmış oluyoruz. Bunun için de ek tedbirlerimizi aldık. Personelimiz gelen araçları boş olan yerlere yönlendirmek için bu sürede görev yapacak” dedi.

Yerel Haberler Beypazarı Müftüsü Mehmet Süsün: Kurban bayramı sonrasında ilk Umre kafilesini yarın gönderiyoruz

Yerel Haberler Karslı sporcu İbrahim Müçük Türkiye Şampiyonu oldu

Yerel Haberler Eğitimin geleceği ve kalite vizyonu zirvesi Şanlıurfa’da

Yerel Haberler Gazze’de can kaybı artıyor: Son bilanço 73 bin 58

Yerel Haberler Sabah Gazetesi Ankara temsilcisi Okan Müderrisoğlu’nun gazi babası Cemil Müderrisoğlu vefat etti

Yerel Haberler Edirne’de 665. Kırkpınar coşkusu görkemli açılışla başladı

Yerel Haberler Kars’ta ekmek fiyatlarına zam: Yeni tarife 15 lira oldu

Yerel Haberler “Zəfərlərə Doğru” Kitabı BHA Genel Müdürü Muhammet Kaçar’a takdim edildi

Yerel Haberler AKK’ya İz Bırakanların Konuğu Leyla Gencer oldu

Yerel Haberler Beypazarı Belediye Başkanı Kasap’dan, Çin Büyükelçiliği’ne ziyaret

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021