Yerel Haberler - 22.09.2025 - 7:42
ANKARA – BHA
Kazakistan’ın başkenti Astana’da gerçekleştirilen VIII. Dünya ve Geleneksel Din Liderleri Kongresi kapsamında, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, farklı ülkelerden din önderlerine, bilim insanlarına ve kültür temsilcilerine Dünya ve Geleneksel Dinler Liderleri Kongresi Onur Madalyası takdim etti.
Bu anlamlı törende, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Sultan Raev de Kongre Onur Madalyası ile taltif edildi. Kazakistan devletinin bu yüksek nişanı, Türk Dünyası’nın kültürel birliği ve ortak değerlerinin tanıtılmasına yaptığı katkılardan ötürü Sultan Raev’e tevdi edildi.
Ödül töreninin ardından bir değerlendirme yapan Sultan Raev, şunları kaydetti:
“Bu madalya yalnızca şahsıma değil, TÜRKSOY’a ve Türk Dünyası’nın ortak kültür mirasını yaşatma çalışmalarımıza verilen büyük bir takdirdir. Kazakistan Cumhurbaşkanı Sayın Kasım Cömert Tokayev’e ve bu onuru bizlerle paylaşan Kazak halkına şükranlarımı sunuyorum.”
TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev’in bu önemli ödüle layık görülmesi, teşkilatın Türk Dünyası kültürünün tanıtılması ve ülkeler arasındaki dostluk bağlarının güçlendirilmesi yönündeki çalışmalarına verilen yüksek değerin somut bir göstergesi olarak değerlendirildi.
Yerel Haberler Yavuz Ağıralioğlu: Anahtar Parti müstakil kalacak
Yerel Haberler Lavrov: Avrupa savaş kararı alırsa buna hazırız
Yerel Haberler AJet, Ankara’yı Balkanlar’a bağlıyor
Yerel Haberler Murgul Belediyespor Kulübü, namağlup lider Şiran Yıldızspor Kulübü’nü 1-0 mağlup etti
Yerel Haberler Aydın Şehir Hastanesi açılışa hazırlanıyor
Yerel Haberler Aydın’da ambulansta mucize doğum
Yerel Haberler Artvin Valisi Ergün, tütün ve tütün ürünlerinin kullanımını bırakan 15 kişiye teşekkür belgesi verdi
Yerel Haberler Ege Bölgesi ihracatta kan kaybetti
Yerel Haberler Konya’da çocuklara trafik ve bisiklet güvenliği eğitimi
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021