Yerel Haberler - 27.01.2026 - 11:25
ADANA – BHA
Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), kentin dört bir yanında sürdürülen içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu çalışmalarını daha hızlı ve etkin yürütmek amacıyla araç ve iş makinesi filosunu güçlendirmeye devam ediyor.
2020–2025 yılları arasında toplam 167 yeni iş makinesi ve araç envantere kazandırıldı. Son olarak alınan 13 yeni iş makinesiyle birlikte ASKİ’nin araç filosundaki toplam sayı 180’e ulaştı. Böylece sahadaki hizmet kapasitesi önemli ölçüde artırıldı.
Satın alımlarla birlikte, dışa bağımlı kiralama yöntemleri yerine kurumun kendi imkânlarıyla hizmet üretmesi sağlandı. Yüksek kiralama bedellerinden kaçınılarak önemli ölçüde tasarruf elde edilirken, kamu kaynaklarının daha planlı ve verimli kullanılması hedeflendi. Sağlanan tasarruflar ise doğrudan Adana halkına sunulan hizmetlere dönüştürüldü.
Güçlenen araç ve iş makinesi filosu sayesinde çalışmalar daha kısa sürede tamamlanıyor, sahada anlık müdahale kabiliyeti artıyor. ASKİ, kendi ekipmanlarıyla hizmet üreten güçlü yapısıyla hem mali disiplini koruyor hem de kamu yararını esas alan bir anlayışla çalışmalarını sürdürüyor. Gerçekleştirilen yatırımlar, kaynakları doğru yöneterek tasarrufu hizmete dönüştüren ve sahada güçlü olmayı öncelik haline getiren belediyecilik anlayışının somut bir yansıması olarak dikkat çekiyor.
Yerel Haberler Serkan Başsoy gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı
Yerel Haberler AJet dış hatlarda büyüyor: 3 yeni hat açılıyor
Yerel Haberler Beşiktaş’ın yeni orta sahası İstanbul yolunda
Yerel Haberler Aksaray’a hızlı tren müjdesi! Dört kente birden bağlanacak
Yerel Haberler AFCON finaline ağır ceza! Senegal ve Fas’a yaptırım
Yerel Haberler Yılmaz: Dezenflasyon süreciyle birlikte istihdam piyasasında olumlu tablo devam ediyor
Yerel Haberler 28 Ocak Veri Koruma Günü’nde Kamuda Yapay Zekâ ele alındı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021