Aksaray Haberleri - 12.01.2019 - 14:51
Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Genel Başkanı Cavit Kılıç ve yönetim kurulu üyeleri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. ASKF Başkanı Kılıç kahvaltıda yaptığı açıklamada; Kamuoyunun doğru ve eksiksiz bilgilendirilmesini ilke edinmiş̧ tarafsız ve özgür basının demokratik, şeffaf ve gelişmiş̧ devletlerin önemli güçlerinden biri olduğunu vurguladı.
Basın ve ifade özgürlüğünün, halkın haber alma hakkıyla birlikte geliştiği ortamlarda, medya organlarının vatandaşlara tüm gelişmeleri doğru aktarmasının, kamuoyunun bilgilenmesinde ve bilinçlenmesinde kilit bir rol oynadığını kaydeden ASKF Başkanı Kılıç, “Medyanın bağımsızlığının en iyi bicimde sağlanması için, hukuki düzenlemeler kadar, basın kuruluşlarının ve çalışanlarının meslek ahlakına, tarafsızlık ilkesine uymaları, başkalarının hak ve özgürlüklerine saygıyı esas almaları, toplumsal sorumluluğu göz önünde bulundurmaları da önemlidir.” değerlendirmesinde bulundu.
Medya teknolojilerindeki hızlı gelişmenin, yazılı ve görsel basının yanı sıra internet gazeteciliği ve sosyal medyanın etkinlik alanını genişlettiğini, doğru ve tarafsız habercilik anlayışını her zamankinden daha önemli hale getirdiğini belirten Kılıç, mesajını şöyle sürdürdü: “Kamuoyunun doğru, objektif haber alma ve bilgi edinme ihtiyacının karşılanmasına vesile olan gazetecilerimizin ülkemizin demokratikleşme sürecine de büyük katkı sunmuştur. Bu çerçevede son derece zor şartlar içerisinde hayatları pahasına görevlerini yerine getiren fedakâr gazetecilere takdirlerimi iletiyorum. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla başta İlimizde yayın yapan radyo ve yerel gazeteler olmak üzere tüm basın mensuplarının gününü kutluyorum” dedi.
Aksaray Haberleri Ramazan Bayramı’nda trenlerde 8 bin 898 kişilik ek kapasite
Aksaray Haberleri Kars’ta Ramazan bayramı güvenlik tedbirleri masaya yatırıldı
Aksaray Haberleri Türkiye’den İsrail’in Lübnan’daki kara operasyonuna kınama
Aksaray Haberleri İsrail ordusu Lübnan’ın güneyine kara operasyonu başlattı
Aksaray Haberleri Malatya’da 20 santimetrelik kitle kapalı yöntemle alındı
Aksaray Haberleri MEB’den ortak yazılı sınav takvimi: Nisan’da yapılacak
Aksaray Haberleri Bakan Gürlek: 2026’nın ilk çeyreğinde 76 suçlu Türkiye’ye iade edildi
Aksaray Haberleri Oscar Ödülleri’nde kazananlar açıklandı
Aksaray Haberleri Brent petrol 104 doların üzerine çıktı
Aksaray Haberleri İBB yolsuzluk davasında duruşma ertelendi
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021