Yerel Haberler - 09.05.2026 - 0:00
ADANA – BHA
60 sivil toplum kuruluşu adına yapılan açıklamada, son dönemde yaşanan köpek saldırılarının ciddi bir toplumsal güvenlik sorununa dönüştüğü ifade edildi. Açıklamada, çocukların hayatını kaybetmesi, kadınların yaralanması ve vatandaşların hastanelik olması gibi olayların toplumda büyük endişe oluşturduğu belirtildi.
ASİM tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Her insan, özellikle de çocuklarımız, güven içinde yaşama hakkına sahiptir. Bu hak, hiçbir gerekçeyle ihmal edilemez, ertelenemez. Son dönemde yaşanan üzücü hadiseler, sokaklarda kontrolsüz şekilde bulunan köpeklerin ciddi bir güvenlik riski oluşturduğunu açıkça göstermiştir. Çocuklarımızın oyun oynadığı sokakların korku alanına dönüşmesi kabul edilemez.”
Açıklamada, merhametin insan can güvenliğini tehlikeye atacak şekilde yorumlanamayacağı vurgulanırken, toplum huzurunun korunmasının kamusal bir sorumluluk olduğu ifade edildi.
Platform, özellikle çocukların güvenliğinin tartışma konusu yapılamayacağını belirterek şu değerlendirmeyi yaptı:
“Çocuklarımızın sokakta oyun oynarken korku yaşaması, okula giderken tedirgin olması asla kabul edilemez. Bir çocuğun canı, hiçbir ideolojik tartışmanın, hiçbir baskı grubunun üzerinde değildir.”
ASİM, Adana Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine de çağrıda bulunarak başıboş sokak köpeklerinin toplanması, rehabilitasyon süreçlerinin etkin yürütülmesi ve acil eylem planlarının devreye alınması gerektiğini ifade etti.
Açıklamada ayrıca, Adana Valisi Mustafa Yavuz’un Karabük’te görev yaptığı dönemde benzer sorunların çözümünde önemli çalışmalar yürüttüğü hatırlatılarak, Adana’da da belediyelere destek vermesi beklendiği kaydedildi.
ASİM, çözüm süreçlerinde sorumluluk almaya hazır olduklarını belirterek, farkındalık çalışmaları ve koordinasyon süreçlerinde katkı sunabileceklerini açıkladı.
Platform açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Huzurlu şehir, güvenli sokaklarla başlar. Sokaklarımızın güvenli olduğu, çocuklarımızın korkmadan oynadığı, ailelerin huzur içinde yaşadığı bir Adana mümkündür. Bugün atılacak adımlar, yarın yaşanacak acıları önleyecektir.”
Yerel Haberler Kars’ta ekmek fiyatlarına zam: Yeni tarife 15 lira oldu
Yerel Haberler AKK’ya İz Bırakanların Konuğu Leyla Gencer oldu
Yerel Haberler DSÖ’den hantavirüs açıklaması: Salgında sona doğru
Yerel Haberler Kars’ta yaz kursları için hazırlıklar başladı
Yerel Haberler AK Parti Sözcüsü Çelik: Soykırım şebekesinin sözde bu kararı, tarihi gerçeklikten uzaktır
Yerel Haberler KETEM mobil tarama aracı yollara çıkıyor
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021