Yerel Haberler - 02.01.2026 - 10:59
ARTVİN-BHA
Vali Turan Ergün, yaptığı açıklamada, arama çalışmalarının profesyonel ekipler tarafından sabahın erken saatlerinden itibaren sürdürüldüğünü belirtti. Dün akşam çığ altında kalan ikinci kişinin cansız bedenine ulaşıldığını hatırlatan Ergün, “Çığ altında bir vatandaşımız daha bulunuyor. Onu aramak için ekiplerimiz yoğun şekilde çalışmalarını sürdürüyor” dedi.
Bölgede tipi etkisinin azaldığını ancak gece saatlerinde yağan kar nedeniyle kar kalınlığının arttığını ifade eden Ergün, “Bu durum hem ulaşımı hem de arama çalışmalarını zorlaştırıyor” diye konuştu.
Çığın yaklaşık 1 kilometrekarelik alanda etkili olduğunu belirten Ergün, ilk gün 4,5 metre olarak ölçülen kar kalınlığının şu anda 6 metreyi aştığını söyledi. Arama çalışmalarının güç koşullar altında yürütüldüğünü vurgulayan Ergün, “Sonda çubuklarının yetersiz kaldığı noktalar oluyor. Önce üstten kar temizleniyor, ardından sertlik oluşan alanlarda kazı çalışması yapılıyor. Zaman zaman kar altından koyun ölülerinin çıkması da çalışmaları zorlaştırıyor” ifadelerini kullandı.
Arama çalışmalarına Rize ve Erzurum’dan gelen AFAD ekipleri ile Jandarma Arama Kurtarma, Hopa Arama Kurtarma ve Artvin Çoruh Arama Kurtarma ekipleri katılıyor. İl Özel İdaresi ekipleri ise iş makineleriyle bölgeye ulaşımı sağlayan yolu açık tutmak için kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor.
Erzurum’un Olur ilçesinden Ardanuç ilçe merkezine yaklaşık 1200 küçükbaş hayvanın bulunduğu sürüyü getirmek üzere yola çıkan 6 kişilik çoban grubunun üzerine, 31 Aralık’ta Zekeriyaköy köyü Aksu mevkisinde çığ düşmüştü. Olayda 3 çoban kendi imkanlarıyla kurtulmuş, 2 çobanın cansız bedenine ulaşılmıştı. Arama çalışmaları kayıp çoban için devam ediyor.
Yerel Haberler Kara yollarında 58 bin hız tabelası söküldü
Yerel Haberler Temassız ödemelerde yeni dönem
Yerel Haberler Kars Belediye Başkanı Senger, çalışmaları yerinde denetledi Kars’ta 7/24 kar seferberliği
Yerel Haberler Arpaçay, Akçalar Köyü’nde yeni yılın ilk doğumları başladı
Yerel Haberler Bankacılık sektöründe mevduat 28,5 trilyon lirayı aştı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021